Αθλητισμός

Ματιέ Βαλμπουενά: Η θέση για την οποία τον προορίζει ο Πέδρο Μαρτίνς

Ματιέ Βαλμπουενά: Η θέση για την οποία τον προορίζει ο Πέδρο Μαρτίνς
Ματιέ Βαλμπουενά: Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε σε διαφορετική θέση τον Γάλλο μέσο στο φιλικό με τη Φόρεστ, «φωτογραφίζοντας» και τις αναμετρήσεις με την Πλζεν.

Ματιέ Βαλμπουενά: Την απόφαση να ξεκινήσει τον Γάλλο μέσο στη θέση που είχε ο Κώστας Φορτούνης μέσα στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Πέδρο Μαρτίνς στο χθεσινό φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η ρήξη χιαστών που υπέστη ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα τον θέσει εκτός πλάνων για περίπου έξι μήνες, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό μεσοεπιθετικά στον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε πιο μπροστά στον άξονα τον Βαλμπουενά. Εξάλλου, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί ξανά στην ίδια θέση στο παρελθόν, οπότε γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο και μπορεί να αντικαταστήσει τον Φορτούνη.

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Μαρτίνς, ο οποίος, σύμφωνα με το «redking.gr» με την κίνηση αυτή «δείχνει» ότι κάτι ανάλογο έχει στο μυαλό του και για τις αναμετρήσεις με την Βικτόρια Πλζεν, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Βέβαια, δεν πρέπει να θεωρείται και 100% σίγουρο ότι ο Βαλμπουενά θα χρησιμοποιηθεί στην εν λόγω θέση, αλλά σίγουρα η απόφαση του να τον χρησιμοποιήσει ως μεσοεπιθετικό κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να «λέει» πολλά για το τι σκέφτεται ενόψει Πλζεν.

Ιγκνάσιο Αμπάτε: Δημοσίευμα αποκαλύπτει πρόταση από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε «όχι» στην προσθήκη ενός δυναμικού αμυντικού, αν και ο Μαρτίνς πρέπει να φτιάξει σύντομα την ευρωπαϊκή λίστα του, και οι Ιταλοί θεωρούν ότι ο εκλεκτός είναι ο 32χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν. Το πρωί της Τετάρτης, δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αλλά και μία ανάρτηση δημοσιογράφου στο Twitter, αναφέρουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στα ραντάρ τους τον Αμπάτε και μάλιστα υπάρχει έτοιμη πρόταση από τον σύλλογο για διετές συμβόλαιο. Παράλληλα, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραιόλα, φέρεται να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων».

Ο Ινιάτσιο Αμπάτε (γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1986) είναι γνωστός για την αντοχή του, το γρήγορο τρέξιμο του και ήταν ένας από τους ταχύτερους παίκτες στα κορυφαία πρωταθλήματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα πρώτα χρόνια του. Ο Αμπάτε άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο με τον ερασιτεχνικό σύλλογο Ρεσκαλντίνα, πριν από την ένταξή του στις ακαδημίες της Μίλαν το 1999. Από το 2004 έως το 2009 πέρασε πέντε χρόνια ως δανεικός σε αρκετές ιταλικές ομάδες, προτού επιστρέψει στη Μίλαν. Έχει σημαντικό ρόλο βοηθώντας τη Μίλαν να κερδίσει το 18ο Σκουντέτο κατά τη διάρκεια της Σέριε Α 2010/11.

Ο Αμπάτε εκπροσώπησε την ιταλική εθνική ομάδα, αλλά αγωνίστηκε και στις εθνικές Ιταλίας Κ19, Κ20 και Κ21. Πριν από το πρωτάθλημα για την ανώτερη ομάδα, εκπροσώπησε τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 του 2009. Στην κύρια ομάδα, έκανε το διεθνές ντεμπούτο τον Νοέμβριο του 2011, σε φιλικό αγώνα με την Πολωνία και από τότε εκπροσώπησε τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012, όπου τερμάτισαν φιναλίστ.

Επίσης έπαιξε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2013, κερδίζοντας χάλκινο μετάλλιο, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014. Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, ο Αμπάτε σημείωσε το πρώτο του γκολ σε έναν αγώνα εναντίον της Γερμανίας τον Νοέμβριο του 2013.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments