Ελλάδα

Νέες ταυτότητες: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια τους

Νέες ταυτότητες: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια τους
Νέες ταυτότητες: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ματαίωσε τον διαγωνισμό για την προμήθεια των νέων ταυτοτήτων. Θα επαναπροκηρυχθεί με νέα διαδικασία και προδιαγραφές.

Νέες ταυτότητες: Σε διευκρινίσεις όσον αφορά το σοβαρό θέμα της διαδικασίας για την αλλαγή ταυτοτήτων προχώρησε σήμερα (17/7) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για τη διαδικασία που έχει κινηθεί προκειμένου οι ταυτότητες των πολιτών να αναβαθμιστούν, να καταργηθούν οι ταυτότητες με τη μορφή που έχουν σήμερα και να αρχίσει από τα Αστυνομικά Τμήματα η έκδοση ταυτοτήτων «νέας γενιάς».

Δηλαδή ταυτότητες υψίστης ασφαλείας και αυξημένων δυνατοτήτων, οι οποίες θα έχουν τη μορφή που έχουν σήμερα τα διπλώματα οδήγησης. Παράλληλα, οι ταυτότητες αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο (για παράδειγμα για τις συναλλαγές που έχουν να κάνουν με την περίθαλψη και τα νοσοκομεία.

Ωστόσο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι η διαγωνιστική διαδικασία που ήταν σε εξέλιξη για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου με τις νέες ταυτότητες σταματά, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι προδιαγραφές των νέων ταυτοτήτων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments