Πολιτική

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: “Χαμός” στη Νέα Δημοκρατία με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: “Χαμός” στη Νέα Δημοκρατία με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Η επιλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης έφερε ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Η σημερινή ανακοίνωση των Γενικών Γραμματέων έκρυβε πληθώρα εκπλήξεων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών. Μια από τις επιλογές που έφερε αρκετές αντιδράσεις ήταν αυτή του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης. Κυρίως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα έντονα. Κι αυτό γιατί ο κ. Τσουβάλας κουβαλάει ένα εξόχως αρνητικό φορτίο στην πλάτη του: Την τραγωδία στο Μάτι.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που απευθύνουν ήδη ερωτήματα προς την ηγεσία του υπουργείου για την ορθότητα της επιλογής του κ. Τσουβάλα στη θέση:

  • Ήταν ή δεν ήταν αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο κ. Τσουβάλας όταν σημειώθηκε η τραγωδία στο Μάτι; Όταν οι αστυνομικοί δεν ήξεραν τι να απαντήσουν στους απεγνωσμένους πολίτες που έσπαγαν τα τηλέφωνα στο κέντρο καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια γιατί καιγόταν τα σπίτια τους και απειλούνταν οι ζωές τους.
  • Ήταν ή δεν ήταν ο κ. Τσουβάλας σε εκείνη την κυβερνητική σύσκεψη τη νύχτα της πύρινης λαίλαπας και «δήλωνε υπερήφανος για την Ελληνική Αστυνομία», ενώ κάηκαν 102 άνθρωποι;
  • Καρατομήθηκε ή όχι άρον – άρον μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής στην επαύριο της τραγωδίας;
  • Ποια είναι η στόχευση της συγκεκριμένης κυβερνητικής επιλογής;

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την τραγωδία στο Μάτι, η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Το μοναδικό πράγμα που είναι μέχρι στιγμής σίγουρο είναι πως η επιλογή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με τη ΝΔ στην κυριολεξία να… βράζει και τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει!

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί μετά την τραγωδία στο Μάτι:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments