Πολιτική

Κώστας Τασούλας: Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ 283 ψήφων

Κώστας Τασούλας: Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ 283 ψήφων
Κώστας Τασούλας: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία έχει πλέον ως πρόεδρο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που εκλέχθηκε με ρεκόρ ψήφων.

Κώστας Τασούλας: Νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο γεννημένος στις 17 Ιουλίου του 1959, νέος πρόεδρος της Βουλής, συγκέντρωσε ρεκόρ ψήφων, με την Ολομέλεια να τον εκλέγει σε κλίμα συναίνεσης, δίνοντάς του 283 ψήφους, με εξαίρεση το ΚΚΕ που ψήφισε “παρών”, ενώ απείχαν οι Έφη Αχτσιόγλου και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τασούλας “έσπασε” με μεγάλη διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία το 2015 είχε συγκεντρώσει 235 ψήφους από τη Βουλή. Στο πλευρό του Κώστα Τασούλα, ως αντιπρόεδροι, θα είναι όπως όλα δείχνουν οι: Χαράλαμπος Αθανασίου, Νικήτας Κακλαμάνης και Θανάσης Μπούρας.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο γραφείο του για να γίνει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από τον προκάτοχό του, Νίκο Βούτση. Στη μία το μεσημέρι, η Ολομέλεια θα επιστρέψει στα έδρανα ώστε να εκλεγεί το διακομματικό προεδρείο. Τα πρόσωπα που αναμένεται να εκλεγούν στο νέο προεδρείο είναι τα εξής:

  • Νικήτας Κακλαμάνης (Νέα Δημοκρατία)
  • Χαράλαμπος Αθανασίου (Νέα Δημοκρατία)
  • Θανάσης Μπούρας (Νέα Δημοκρατία)
  • Δημήτρης Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ)
  • Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΚΙΝΑΛ)
  • Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ)
  • Απόστολος Αβδελάς (Ελληνική Λύση)
  • Σοφία Σακοράφα (ΜέΡΑ 25)

Κώστας Τασούλας: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής

Ο Κώστας Τασούλας διετέλεσε γραμματέας του αείμνηστου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα, την περίοδο 1981-1990. Ο νέος πρόεδρος της Βουλής γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, έχει στο βιογραφικό του την υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου αλλά και το διάστημα εργασίας σε δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου. Η πρώτη του εκλογική νίκη σημειώθηκε το 2000. Έκτοτε, επανεκλέγεται συνεχόμενα στις επόμενες ψηφοφορίες.

Ο Κώστας Τασούλας, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε οριστεί ως ο υπεύθυνος Συντονιστής για την επεξεργασία και διαμόρφωση των προτάσεων της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ήταν ο γενικός εισηγητής της στη σχετική Επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλεια. Χαίρει της εκτίμησης και το σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του για τον αναβαθμισμένο και με επιχειρήματα κοινοβουλευτικό του λόγο καθώς και το πολιτικό ήθος που έχει επιδείξει όλες αυτές τις δεκαετίες στην ενεργό πολιτική.

Στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, το 2007 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ το 2014 στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το 2010 εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments