Ελλάδα

Σεισμός Αθήνα: Ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις αναπτύσσονται στην Δυτική Αττική

Σεισμός Αθήνα: Ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις αναπτύσσονται στην Δυτική Αττική
Σεισμός Αθήνα: Ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σεισμός Αθήνα: Αμέσως μετά την εκδήλωση σεισμού στην Αττική ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου βρίσκεται ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στο χώρο της Δυτικής Αττικής, για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή.

Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, αναπτύσσονται στην περιοχή, για να συνδράμουν τους πολίτες. Ρωγμές σε σπίτια κυρίως σε περιοχές της Μάνδρας έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

Σεισμός στην Αθήνα: Κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τραυματισμούς

Kλήσεις για τραυματισμούς από θραύσματα και σπασμένα τζάμια έχει δεχθεί την τελευταία ώρα το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι τραυματισμοί δεν αναφέρονται ως σοβαροί. Ωστόσο, το ΕΚΑΒ κλήθηκε και παρέλαβε από το Αρχαιολογικό Μουσείο στην οδό Πατησίων μία έγκυο τουρίστρια, η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι εφημερεύον τα νοσοκομεία Θριάσιο, Ερυθρός, Ιπποκρατειο.

Σειρά μετασεισμών στην Αθήνα μετά τον μεγάλο σεισμό

Τουλάχιστον επτά μετασεισμοί έχουν καταγραφεί έως τώρα μετά την δόνηση 5,1 βαθμών που έπληξε την Αττική. Ο ισχυρότερος ήταν 3,8 βαθμών και έλαβε χώρα γύρω στις 14:41. Είναι πολύ νωρίς για να διαμορφωθεί συμπέρασμα εάν πρόκειται για κύριο σεισμό.

Το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Πάρνηθα, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα βόρεια της Μαγούλας. Για την ώρα οι υπηρεσίες υγείας δεν έχουν καταγράψει τραυματίες. Οι καταγραφές συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments