Ελλάδα

Σεισμός Αθήνα: Έπεσε ο σταυρός της Αγίας Ειρήνης (pics)

Σεισμός Αθήνα: Έπεσε ο σταυρός της Αγίας Ειρήνης (pics)
Σεισμός Αθήνα: Δείτε φωτογραφίες από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης μετά τον σεισμό.

Σεισμός Αθήνα: Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 της Παρασκευής, με επίκεντρο βορειοδυτικά της Αθήνας κοντά στη Μαγούλα (5.1R), προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βγήκαν στους δρόμους. Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στον Πειραιά, κυρίως στα παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Ωστόσο, ο σεισμός προκάλεσε ζημιά και στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η οποία βρίσκεται στην οδό Αιόλου, στο Μοναστηράκι. Ο σεισμός προκάλεσε την πτώση του σταυρού, κάτι που φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες.

Σεισμός: Ρωγμές και στο κτίριο της Βουλής

Ζημιές αναφέρθηκαν στο κτίριο της Βουλής από τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρθηκαν ζημιές στην τοιχοποιία στα γραφεία του ΚΚΕ, ενώ έσπασε μια τζαμαρία από την έκθεση της Βουλής στο περιστύλιο.

Μικρές είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί στο κτήριο της Βουλής. Μέχρι στιγμής τα προβλήματα εντοπίζονται σε ένα σπασμένο τζάμι στο περιστύλιο όπου γίνεται η έκθεση για τον Ρήγα Φεραίο και ένας ραγισμένος τοίχος. Την ώρα του σεισμού επικράτησε πανικός κυρίως στον παιδικό σταθμό που ήταν γεμάτος παιδιά ενώ αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης του κτιρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments