Ελλάδα

Σεισμός Αττική: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Χαλάνδρι

Σεισμός Αττική: Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Χαλάνδρι
Σεισμός Αττική: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, συγχαίροντας τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σεισμός Αττική: Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα όσα αφορούν τις συνέπειες της δόνησης που ταρακούνησε την Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε ενδελεχώς σχετικά με την εξέλιξη του φαινομένου αλλά και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Έπειτα, σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του Τύπου, δεν δίστασε να συγχαρεί όλους όσοι βοήθησαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άνδρες για την αντιμετώπιση του σεισμού που έπληξε την Αθήνα. Ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά στο φαινόμενο και τις συνέπειές του. Η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή και αποδείξαμε ότι ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τέτοια περιστατικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο Χαλάνδρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: “Θα είμαστε δίπλα σας”

«Με εντολή πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε διπλά σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος προς τους πολίτες, σε ενημέρωση για τον ισχυρό σεισμό στην Αττική που έκανε πριν από λίγο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο υπουργός βρίσκεται εκεί από την πρώτη στιγμή και συντόνισε σύσκεψη του συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων με αντικείμενο την αποτίμηση της κατάστασης και τον καθορισμό όλων των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού. Ο υπουργός ανέφερε αναλυτικά τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν μετά το σεισμό και τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η επιφυλακή θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπερφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες Η Πυροσβεστική δέχτηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση. «Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές και θα περιπολούν όλο το βράδυ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments