Ελλάδα

Σεισμός: Ο κ. Τασούλας επιθεωρεί το Μέγαρο του Κοινοβουλίου – Σημειώθηκαν μικροζημιές

Σεισμός: Ο κ. Τασούλας επιθεωρεί το Μέγαρο του Κοινοβουλίου – Σημειώθηκαν μικροζημιές
Σεισμός: Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, επιθεώρησε το κτίριο του Κοινοβουλίου, διαπιστώνοντας μικροζημιές.

Σεισμός: Το κτίριο της Βουλής επιθεωρεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, στο οποίο καταγράφηκαν μικρές ζημιές από τον σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι. Ο κ. Τασούλας έδωσε εντολή στους υπαλλήλους να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες μισή ώρα νωρίτερα. Λόγω της ισχυρής δόνησης έσπασε τζάμι στον χώρο του Περιστύλιου, όπου γίνεται η Έκθεση Ρήγας Φεραίος, και διαπιστώνονται ρωγμές σε σημεία των τοίχων.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού, κυρίως στον παιδικό σταθμό της Βουλής, που ήταν γεμάτος παιδιά, επικράτησε αναστάτωση, ωστόσο τα παιδιά με τους συνοδούς τους απομακρύνθηκαν από τον χώρο ομαλά, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Σεισμός: Ενημερώνεται συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί η συνδρομή του. Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η «Ελληνική Κυβέρνηση @govgr».

Ενώ λίγο πριν ενημέρωνε: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο κέντρο επιχειρήσεων και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές

Λίγο νωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ενημερώσει ότι δεν υπάρχουν ζημιές. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι υλικές ζημιές αφορούν ακατοίκητα κτίρια σε Δραπετσώνα και Πετράλωνα, ενώ, όπως συμπλήρωσε έχουν καταγραφεί και ζημιές σε προσόψεις κτιρίων σε Πειραιά, περιφερειακή Αιγάλεω και Μοναστηράκι.

Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης ότι η πυροσβεστικής έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ, ενώ τα δίκτυα τηλεφωνίας λειτουργούν, παρότι παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τέλος, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι «ξέρουμε από σεισμούς» και προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές για την προστασία τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments