Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Πολύ μεγάλος σεισμός στην Αθήνα

Σεισμός τώρα: Πολύ μεγάλος σεισμός στην Αθήνα
Σεισμός τώρα: Μεγάλος σεισμός στην Αθήνα.

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκε η Αθήνα πριν από λίγη ώρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 ρίχτερ. Εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα. Η δόνηση ξεκίνησε στις 14:15 και διάρκεσε για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας κοντά στη Μαγούλα . Αρκετές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Μια από αυτές είναι το Μεταξουργείο. Παράλληλα υπάρχουν προβλήματα και στα δίκτυα τηλεπικοινωνίας. Ο ασφαλέστερος τρόπος συνομιλίας είναι αυτή τη στιγμή τα Social Media.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κόρινθο, Αίγινα, Νάξο, Πάρο, Άνδρο, βόρεια Εύβοια, Σύρο, Τανάγρα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Χαλκίδα και στην Ιτέα.

Λίγο μετά τις 14:40 σημειώθηκε ο μεγαλύτερος μετασεισμός. Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση, είναι έντασης 3,8 Ρίχτερ. 

Ανησύχησε ο κόσμος – Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Πανικός σε όλη την πρωτεύουσα από τον πολύ μεγάλο σεισμό μεγέθους 5,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σεισμός είχε επίκεντρο στα 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Μαγούλα.

Στιγμές μετά τον πολύ ισχυρό σεισμός, χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στους δρόμους για να προστατευτούν. Πολύ μεγάλη ένταση και για πολλή ώρα, αφού ο σεισμός κράτησε τουλάχιστον 10 με 15 δευτερόλεπτα.

Από τον πολύ ισχυρό σεισμό έχουν πέσει οι τηλεφωνικές γραμμές σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ στο Μεταξουργείο δεν υπάρχει ρεύμα. Χιλιάδες κόσμου είναι στους δρόμους και πολλοί προσπαθούν να επικοινωνήσουν με συγγενείς και φίλους χωρίς να τα καταφέρνουν λόγω προβλημάτων στις τηλεπικοινωνίες.

Εκκενώθηκαν δημόσια κτίρια

Η δόνηση που σημειώθηκε στις 14:13 Βορειοδυτικά της Αθήνας ανησύχησε τους πολίτες της πρωτεύουσας και των γύρω περιοχών. Η δόνηση μεγέθους 5.1R έβγαλε τον κόσμο στον δρόμο, οι τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με τις γραμμές να πέφτουν, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, εκκενώνονται μεγάλα δημόσια κτίρια και εμπορικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι και ο κόσμος που βρίσκονταν στα εν λόγω κτίρια, τα εκκένωσαν για προληπτικούς λόγου. Πάντως, οι Αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments