Video

Σεισμός Αττική: Οι αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ (pics)

Σεισμός Αττική: Οι αναφορές από τα διεθνή ΜΜΕ (pics)
Σεισμός Αττική: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη δόνηση που ταρακούνησε την Αθήνα και τις γύρω περιοχές το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σεισμός Αττική: Η είδηση για τη σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Αττική έκανε τον γύρο του κόσμου. Όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία έκαναν αναφορές στα 5.1R που σημειώθηκαν στη Μαγούλα, διακόπτοντας τη ροή του προγράμματός τους, ενώ στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, η είδηση παίζει “ψηλά”, δείγμα του πως αντιμετώπισαν το χτύπημα του Εγκέλαδου. Το BBC έχει ως τίτλο: “Σεισμός στην Ελλάδα: Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα“, συνεχίζοντας με την αναφορά: “Ένας δυνατός σεισμός ταρακούνησε την πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα, ρίχνοντας τις τηλεφωνικές γραμμές αλλά και την ηλεκτροδότηση σε περιοχές της πόλης”.

Το CNN αναφέρει ότι: “Ένας δυνατός σεισμός κούνησε την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, στέλνοντας τους ανθρώπους εκτός των σπιτιών τους, στους δρόμους. Η δόνηση μεγέθους 5.1R σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας στην περιοχή της Μαγούλας. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι σημειώθηκαν επτά μετασεισμοί”.

Οι Times της Νέας Υόρκης φιλοξενούν ρεπορτάζ από την απεσταλμένη στην Ελλάδα, Νίκη Κιτσαντώνη: “Ισχυρός σεισμός ανησύχησε την Αθήνα το απόγευμα της Παρασκεύης, προκαλώντας πανικό στους Αθηναίους, αν και δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς”.

Το Russia Today γράφει ότι ο σεισμός προκάλεσε “πανικό και εκκενώσεις”, συμπληρώνοντας ότι: “Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η Αθήνα, χτυπήθηκε από μια σειρά δονήσεων, με τη μεγαλύτερη να είναι μεγέθους 5.1R, οδηγώντας σε εκκενώσεις δημοσίων κτιρίων και εμπορικών κέντρων”.

Βίντεο: Οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για τον σεισμό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments