Αθλητισμός

Copa Africa: Πρωταθλήτρια Αφρικής η Αλγερία (vid)

Copa Africa: Πρωταθλήτρια Αφρικής η Αλγερία (vid)
Copa Africa: Η Αλγερία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής μετά από 29 ολόκληρα χρόνια, επικρατώντας με 1-0 της Σενεγάλης στον μεγάλο τελικό.

Copa Africa: Πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά μετά το 1990 αναδείχθηκε η Αλγερία, που επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Σενεγάλης με 1-0. Αν και δεν αγωνιζόταν στην έδρα τους, ούτε θεωρούνταν από τα φαβορί στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, εντούτοις οι «πράσινοι» ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την πιο πλήρη ομάδα της διοργάνωσης δύο φορές στα γήπεδα της Αφρικής και μάλιστα με το ίδιο σκορ, φτάνοντας τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ουσιαστικά ο τελικός κρίθηκε μέσα στο πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης. Ο Μπενασέρ βρήκε τον Μπουνετζά που επιχείρησε το σουτ, ο Σαλίφ Σανέ έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε πολύ περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Γκομίς. Η Σενεγάλη χρειάστηκε λίγη ώρα να «συνέλθει» από την ψυχρολουσία του 1-0, αλλά μετά από λίγο πήρε τα πάνω της και κυριάρχησε στο πρώτο μέρος του αγώνα. Μάλιστα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Εμπολί.

Copa Africa: Κυριάρχησε η Σενεγάλη, αλλά χωρίς γκολ

Καλύτερη όλων ήταν αυτή που σημειώθηκε στο 38ο λεπτό όταν Νιάνγκ γύρισε υπέροχα το σώμα του και εξαπέλυσε λίγο πριν το ημικύκλιο έναν τρομερό κεραυνό με το αριστερό, η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Εμπολί. Ωστόσο, τα «λιοντάρια» έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία της αναμέτρησης. Στο 60’ ο ρέφερι Νεάν Αλιούμ σφύριξε πέναλτι για κόψιμο της μπάλας με το χέρι από τον Γκεντιουρά. Ωστόσο, αφού εξέτασε το VAR πήρε πίσω την απόφαση του. Βέβαια, η φάση αυτή σήκωσε αρκετή κουβέντα, αφού σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIFA κάθε χέρι στην περιοχή είναι πέναλτι.

Ο γκολκίπερ των «φενέκ» απόκρουσε τον «κεραυνό» του Σαμπαλί (70’) και κάπου εκεί οι ιδέες των Σενεγαλέζων στέρεψαν. Ο τελικός δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο από άποψης θεάματος, αλλά αυτό λίγη σημασία θα έχει για τους Αλγερινούς, με τους 15.000 που βρέθηκαν στα γήπεδα της Αιγύπτου, αλλά και τους εκατομμύρια πίσω στη χώρα τους να πανηγυρίζουν την πρώτη κατάκτηση του Copa Africa από τη χώρα τους μετά από 29 χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αλγερία (Τζαμέλ Μπελμαντί): Εμπολί, Ζεφάν, Μαντί, Μπενλαμρί, Μπενσεμπαϊνί, Γκεντιούρα, Μαχρέζ, Φεγκουλί (85′ Ταχρά), Μπενασέρ, Μπελαϊλί (84′ Μπραχιμί), Μπουνετζά (89′ Σλιμανί)

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Γκομίς, Γκασαμά, Κουγιατέ, Σανέ, Σαμπαλί, Σαϊβέ (75′ Ντιανέ), Εντιάιγ (59′ Ντιατά), Γκέιγ, Σαρ, Μανέ, Νιάνγκ (85′ Μπαλντέ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments