Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

ΣΥΡΙΖΑ: Το μήνυμα του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έστειλε το μήνυμα του με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Σήμερα συμπληρώνονται 45 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 45 χρόνια από την επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Αττίλας”», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και προστίθεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αταλάντευτα να παλεύει για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Παλεύουμε για επανένωση του νησιού σε δικοινοτική- διζωνική ομοσπονδία με ενιαία κυριαρχία, ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα.

Παλεύουμε για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και για την κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των διεθνών εγγυήσεων. Στηρίζουμε τον κυπριακό λαό, ελληνοκυπρίους και τουρκοκυπρίους, και συνεργαζόμαστε στενά με τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις του νησιού ώστε να οδηγηθούμε το συντομότερο σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα για την 45η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας. … να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δυο διαδοχικές αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας έγραψε αρχικά στο twitter του πως: «Δεν ξεχνάμε την εισβολή στην Κύπρο, τους νεκρούς και αγνοούμενους, την παράνομη κατοχή του 37% της Νήσου. Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας», ενώ στο αμέσως επόμενο μήνυμα ανέφερε: «Δεν σταματάμε, 45 χρόνια μετά, να διεκδικούμε τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση: την επανένωση της Νήσου και του συνόλου του Κυπριακού λαού, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδελφών μας

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. «Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου» είναι το μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 45 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ανέβασε μάλιστα και στον λογαριασμό του έναν χάρτη με ματωμένο το υπό κατοχή τμήμα της Κύπρου γράφοντας: «45 χρόνια μετά. Δεν ξεχνάμε τα θύματα του κυπριακού ελληνισμού. Είμαστε πάντα στο πλευρό των Κυπρίων αδερφών μας στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments