Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ετοιμάζουν γήπεδο στο Ελληνικό οι Αγγελόπουλοι

Ολυμπιακός: Ετοιμάζουν γήπεδο στο Ελληνικό οι Αγγελόπουλοι
Ολυμπιακός: Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για κατασκευή κλειστού γηπέδου στο Ελληνικό.

Ολυμπιακός: Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία του τμήματος μπάσκετ της ομάδας. Κατάφεραν να φέρουν στον Πειραιά, πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκά τρόπαια. Ωστόσο στα άμεσα σχέδια τους είναι να κάνουν κάτι που θα αποτελέσει έργο ζωής για τον Ολυμπιακό. Για πάρα πολλά χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποιούν σαν έδρα τους το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες γα να φτιάξουν ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ στο Ελληνικό. Σύμφωνα με το gavros.gr το νέο γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 15.000 θέσεων με αμέτρητες παροχές για την ομάδα και τον κόσμο της. Επιθυμία των προέδρων του Ολυμπιακού είναι να στεγαστούν όλα τα μπασκετικά τμήματα του συλλόγου.

Οι Αγγελόπουλοι και η Lamda Development του ομίλου Λάτση ετοιμάζουν το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ελληνικό, το οποίο θα είναι από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης και τα βασικά χαρακτηριστικά του θα μοιάζουν με αυτά του γηπέδου της Άλμπα Βερολίνου, τη Mercedes-Benz Arena. Το καινούριο γήπεδο- το οποίο θα αποτελεί μέρος του σημαντικού έργου στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου με το «Μητροπολιτικό Πάρκο» και εμπλέκονται επενδυτές «κολοσσοί».

Οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι αποφάσεις έχουν παρθεί και μένουν μόνο διαδικαστικά θέματα για την έναρξη των εργασιών. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη συναντηθεί με τους ανθρώπους του ομίλου Λάτση κι έχει ενημερωθεί σχετικά. Από την πλευρά της η  Κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή αντίρρηση και αναμένεται να υπογράψει και αυτή. Το προηγούμενο διάστημα ομάδες εργασίας, του Ολυμπιακού και της Lamda εργάζονται πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι να όταν ανάψει το «πράσινο» φως και να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Έμπνευση από το γήπεδο της Άλμπα Βερολίνου

Το νέο γήπεδο του Ολυμπιακού θα είναι χωρητικότητας 15.000 θέσεων και το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ. Εκτός από την κυρίως αρένα, το σχέδιο περιλαμβάνει 32 σουίτες, 6 εστιατόρια, βοηθητικό γήπεδο, μπαρ, ακόμα και… παιδικό σταθμό. Θα έχει επίσης υπόγειο πάρκινγκ για 1.500 αυτοκίνητα, ενώ θα υπάρχουν και εξωτερικοί αθλητικοί χώροι.

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι θέλουν να στεγάσουν όλα τα τμήματα υποδομής καθώς επίσης και τη γυναικεία ομάδα. Για αυτό θα υπάρχει και δεύτερο κλειστό γήπεδο χωρητικότητας περίπου 1500 θέσεων. Ένα τέτοιο project τόσο μεγάλης αξίας θα ήταν αδύνατο να μην έχει «συμπαίκτες». Όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού βρίσκονται σε αναζήτηση χορηγού ο οποίος θα καλύψει μέρος των εξόδων. Ήδη έχουν υπάρξει αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Ανάμεσά τους φυσικά και οι τωρινοί χορηγοί των Πειραιωτών.

Διαβάστε Eπίσης