Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη

Φωτιά τώρα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη
Φωτιά τώρα στη Μεγαλόπολη. Η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτο σημείο, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστών.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Κλάκοβα στην Μεγαλόπολη. Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση και συγκεκριμένα πουρνάρια. Η φωτιά καίει σε δυσπρόσιτο σημείο, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου εύκολη η πρόσβαση των πυροσβεστών.

Έτσι, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο. Δείτε την ενημέρωση της πυροσβεστικής.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Δευτέρα, σε Αττική και Εύβοια -Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή είναι οι Αρχές σήμερα, Δευτέρα, καθώς σε κατηγορία κινδύνου 4 κατατάσσονται η Αττική και Εύβοια, αναφορικά με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδος, με έμφαση στο νησί της Εύβοιας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις της πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments