Ελλάδα

Σεισμός στην Αθήνα: Μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ “ανησύχησε” την πρωτεύουσα

Σεισμός στην Αθήνα: Μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ “ανησύχησε” την πρωτεύουσα
Σεισμός στην Αθήνα: Ταρακουνήθηκε στις 2 τη νύχτα η πρωτεύουσα από μετασεισμός 3,2 Ρίχτερ.

Σεισμός στην Αθήνα: Οι σεισμολόγοι έχουν αναφέρει πως μπορεί επί μήνες οι κάτοικοι της Αθήνας να “δονούνται” από ισχυρισμούς μετασεισμούς και κάτι τέτοιο συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, στις ο1:59 τη νύχτα ισχυρός μετασεισμός ύψους 3,2 Ρίχτερ, 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, έγινε αισθητός στην Αθήνα. Ο μετασεισμός ήταν αρκετά ισχυρός και ανησύχησε τον κόσμο που ήταν ξύπνιος, όπως φάνηκε και από τα social media, που αρκετοί άρχισαν να ρωτούν αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω.

Ο τελευταίος σεισμός είχε εστιακό βάθος 12 χιλιόμετρα, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μετασεισμών που έχουν γίνει ιδιαίτερα αισθητοί. Οι επιστήμονες έχουν τονίσει πως ίσως περάσουν βδομάδες που το φαινόμενο θα συνεχιστεί, καθώς θεωρείται φυσιολογικό να υπάρχει μια μετασεισμική ακολουθία (έχουν γίνει πάνω από 50 μέχρι στιγμής), ύστερα από έναν ισχυρό σεισμό, όπως αυτόν της περασμένης Παρασκευής.

Δεκάδες οι μετασεισμοί από την Παρασκευή

Δεκάδες μετασεισμοί, με ένταση έως και 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τη σεισμική δόνηση των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στις 14:13 την Παρασκευή στην περιοχή της Μαγούλας, επηρεάζοντας σαφώς όλες τις περιοχές της Αττικής, αλλά και περιοχές σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και άλλα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε περίπου μια ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ και ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Εκτός από τη σεισμική δόνηση των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν μέχρι το πρωί άλλοι δύο μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ, 12 δονήσεις άνω των 2 Ρίχτερ και 27 δονήσεις μικρότερες των 2 Ρίχτερ. Συνολικά έχουν σημειωθεί περισσότεροι από μετασεισμοί, σε διάφορα σημεία του δυτικού άκρου του ρήγματος της Πάρνηθας, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας (βορειοδυτική Αττική).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments