Αθλητισμός

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0
Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός στάθηκε «όρθιος» και άντεξε στην πίεση της Βικτόρια Πλζεν (0-0), κάνοντας βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη (30/7).

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός: Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League έκανε απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε αλώβητος από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν (0-0) και πλέον έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ερχόμενη εβδομάδα (30/7). Παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αρκετές ατυχίες (με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου), άντεξαν στην πίεση των Τσέχων και πλέον είναι αυτοί το φαβορί για την πρόκριση.

Απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως έδειξε με την απόδοσή της η Βικτόρια, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για την ανερχόμενη δύναμη της Τσεχίας, ο Ολυμπιακός είχε ουσία στο αποτέλεσμα, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Ρούμπεν Σεμέδο, καθώς ο Πορτογάλος στόπερ έκανε ηγετική εμφάνιση.

Το καλό ξεκίνημα και η ατυχία με Αβραάμ

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι και αυτό ήταν σίγουρα κάτι που ικανοποίησε τον Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 25 λεπτά αλλά η ατυχία με τον τραυματισμό του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την αντικατάσταση του έμπειρου στόπερ ήταν μια άτυχη στιγμή για τον Ολυμπιακό και στέρησε από τον Μαρτίνς μια αλλαγή. Οι πειραιώτες έπαιξαν πολύ με τον Ποντένσε από το δεξί άκρο της επίθεσης και ο Πορτογάλος έκανε καλό ματς. Ο Ολυμπιακός είχε δύο καλές στιγμές με Γκερέρο και Βαλμπουενά, αλλά δύο σημαντικές ευκαιρίες είχε και η Πλζεν. Στην μία φάση αντέδρασε σωστά ο Σα και στη δεύτερη μετά από καραμπόλα η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Ο αρχοντικός Σεμέδο και η αλλαγή διάταξης από τον Μαρτίνς

Η Βικτόρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πιέσει την αμυντική γραμμή της ελληνικής ομάδας, με κινητήριο άξονα τον Καγιάμπα. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Σεμέδο ήταν εκπληκτικός. Ο Πορτογάλος στόπερ έκανε όλες τις δουλειές. Ήταν αλάνθαστος και έκοψε… αμέτρητες φορές τους γηπεδούχους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει την διάταξη της ομάδας του και πέρασε στο παιχνίδι τον Καμαρά, αντί του Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός έπαιξε 4-3-3 αντί 4-2-3-1 και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πειραιά βρήκε τρόπους για να πιέσει την Πλζεν στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα. Σ’ αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι πρωτοβουλίες που πήρε ξανά ο Ποντένσε και ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με τον Σεμέδο και τον Γκερέρο για να πετύχει γκολ.

Εντυπωσιακός Ραντζέλοβιτς

Θα πρέπει επίσης να σταθεί κάποιος και στην χρησιμοποίηση του Ραντζέλοβιτς, ο οποίος πέρασε στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο και έδειξε γιατί θεωρείται εξαιρετική περίπτωση. Ο νεαρός Σέρβος βοήθησε τον Ολυμπιακό να πιέσει την άμυνα των Τσέχων και σίγουρα ο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του μικρού.

Η ουσία για την ομάδα του λιμανιού είναι πως το 0-0 είναι καλό αποτέλεσμα για εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι και ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Θα χρειαστεί φυσικά μεγάλη προσοχή και στην ρεβάνς στο Καραϊσκάκη για να πάρουν οι πειραιώτες την πρόκριση αλλά το πρώτο βήμα έγινε στην Τσεχία κι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Βικτόρια Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Χρούσκα, Χάβελ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς (72’ Χέιντα), Χλούσεκ, Κάλβαχ, Χροσόφσκι, Καγιάμπα, Τσέρμακ (84’ Μίχαλικ), Κόπιτς, Κρμέντσικ (69’ Τσόρι).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ Μπα), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (56’ Καμαρά), Ποντένσε, Μασούρας (81’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments