Ελλάδα

Αρκάς: Διπλό «χτύπημα» με σκίτσο για την κυβέρνηση και το θαυμαστικό

Αρκάς: Διπλό «χτύπημα» με σκίτσο για την κυβέρνηση και το θαυμαστικό
Αρκάς: Ο γνωστός σκιτσογράφος στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της πολιτικής επικαιρότητας μέσα από τα δύο νέα σκίτσα που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

Αρκάς: Ο γνωστός σκιτσογράφος συνεχίζει ακάθεκτος να παρουσιάζει τα μηνύματά του, μέσα από τους επιτυχημένους χαρακτήρες των σκίτσων του. Η πολιτική επικαιρότητα, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και η λογική των πολιτών/ψηφοφόρων, αποτελούν αγαπημένα θέματά του. Παλαιότερα, βλέπαμε τις δημιουργίες του μέσα από τις εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών, ενώ τα τελευταία χρόνια, ο Αρκάς ¨μονοπωλεί» τους τοίχους μας στο Facebook. Αυτή τη φορά, ο Αρκάς επανήλθε με «διπλό» χτύπημα, το οποίο έχει ως έμμεσο αποδέκτη την κυβέρνηση.

Σε αμφότερες τις δημιουργίες του, οι οποίες ανέβηκαν στο Facebook, κεντρικό ρόλο έχουν δύο δημοσιογράφοι που παρουσιάζουν δελτίο ειδήσεων. Στο πρώτο σκίτσο, η παρουσιάστρια αναφέρεται στην… απόφαση του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση του θαυμαστικού, καθώς άπαντες… διαπίστωσαν ότι δεν τους εκπλήσσει τίποτα στην Ελλάδα. «Σήμερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την κατάργηση του θαυμαστικού, μετά από την διαπίστωση ότι τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια.

Το πρώτο σκίτσο του Αρκά

Στο δεύτερο σκίτσο, βλέπουμε την κλασική φιγούρα τηλεπαρουσιαστή με τα γυαλιά, να μεταφέρει εικονικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, σχετικά με τα λάθη. «Εμείς δεν θα κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, είπε ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν τόσα άλλα λάθη να κάνουμε», ανέφερε σχετικά ο ήρωας του δεύτερου σκίτσου του Αρκά. Και οι δύο δημιουργίες αναρτήθηκαν πριν από λίγες ώρες και αρκετοί χρήστες τις εξέλαβαν ως έμμεσα μηνύματα για τη νέα κυβέρνηση. Πάντως, για ακόμη μια φορά, ο Αρκάς αποδεικνύει ότι… κανείς δεν θα γλιτώσει από το πενάκι του και την κριτική του, η οποία περνά μέσα από τους χαρακτήρες των κόμικ του.

Διαβάστε Eπίσης