Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τον “πέθαναν” ιστοσελίδες της Μέσης Ανατολής

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τον “πέθαναν” ιστοσελίδες της Μέσης Ανατολής
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης με τον Τούρκο πρόεδρο; Ποιοι τον... πέθαναν και ποιος διέψευσε την είδηση;

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ξημερώματα Τρίτης, ιστοσελίδες κυρίως της Μέσης Ανατολής αναπαρήγαγαν την είδηση πως ο Τούρκος πρόεδρος έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Μια είδηση που αποδείχτηκε πως είναι ψευδής, ωστόσο ήταν αρκετή για να φέρει τεράστια αναστάτωση και φυσικά να γίνει viral στο διαδίκτυο, με την ιστοσελίδα “Arab Turk” να τη διαψεύδει επικαλούμενη προεδρική πηγή.

Η “είδηση” κατέκλυσε τα κοινωνικά δίκτυα, με χιλιάδες κόσμου να αναρωτιέται τι συμβαίνει. Όπως ανέφεραν μάλιστα, οι γιατροί πάλευαν για αρκετή ώρα σε μια προσπάθεια να τον επαναφέρουν στη ζωή. Τις φήμες ήρθε να διαψεύσει η ιστοσελίδα «Arab Turk». «Οι φήμες περί θανάτου είναι αβάσιμες» σημειώνει, με την Αγκυρα πάντως να μην έχει ακόμη προχωρήσει σε επίσημη διάψευση.

Τον “πέθαναν” Κούρδοι μέσω wikipedia

Τα σενάρια θανάτου του Τούρκου προέδρου φέρεται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για το θάνατο του Ερντογάν, και έτσι η φήμη διαδόθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ισραηλινές ιστοσελίδες πάντως, οι οποίες παρακολουθούν το θέμα, αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι διακοπές και για το λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα του «Ερντογάν» όπου πλέον κανείς δεν μπορεί να εισέλθει και να το επεξεργαστεί για όσο διάστημα το θέμα είναι υπό έρευνα. Ο Ερντογάν, πάντως, μόλις χθες προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments