Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια
Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στο Δήμο Τανάγρας, στα Δερβενοχώρια με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται στην περιοχή.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε σε δασική έκταση στην περιοχή της Ασωπίας του δήμου Τανάγρας, στα Δερβενοχώρια. Ήδη, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε δάσος και οι φόβοι για εξάπλωση της είναι αρκετά μεγάλοι. Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ήδη, δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο αεροσκάφη PZL, μαζί με δύο ελικόπτερα, κάνουν ρίψεις για να περιορίσουν την έκτασή της, ενώ 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες έχουν φτάσει στο σημείο.

Επίσης, ήδη, μεταφέρονται και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ οχήματα από πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κεντρικής Ελλάδας κατευθύνονται προς την Ασωπία. Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ν.Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην Ασωπία Τανάγρας όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά Παράλληλα στην περιοχή μεταβαίνει και κλιμάκιο της Γ.Γ.Π.Π, ενώ σημειώνεται ότι ενισχύονται οι εναέριες και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Τσάτσαρη Προφήτη Ηλία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments