Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας
Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας.

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, στην περιοχή Αγιά Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής. Η πυροσβεστική επιχειρεί εδώ και δύο ώρες με δεκατέσσερις άνδρες και πέντε οχήματα, τα οποία έσπευσαν στην αγροτική περιοχή, προκειμένου να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για σήμερα έχει εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών σε όλη την Κρήτη.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως συνηθίζει, έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τις περιοχές στις οποίες προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουλίου. Στον χάρτη παρατηρούμε ότι στην κατηγορία κινδύνου “3” που επισημαίνεται ως υψηλή, έχουν σημειωθεί περιοχές όπως η Κεντρική και Νότια Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η Ανατολική Αττική, η Κέρκυρα και σχεδόν όλη η Κρήτη, πλην του Νομού Χανίων.

Φωτιά στη Σκεπαστή Ευβοίας και στην Κεφαλονιά

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε δασική έκταση στη θέση Άκαλος, στη Σκεπαστή Ευβοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν 11 οχήματα με 23 πυροσβέστες.

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Διγαλέτο Σάμης στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 12 υδροφόρες ΟΤΑ, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments