Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει την απόφαση για την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει την απόφαση για την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας, Suddeutsche Zeitung, στις φυλακές Κορυδαλλού και στην απόφαση της κυβέρνησης για το γκρέμισμά τους.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης για τις φυλακές του Κορυδαλλού στις προγραμματικές δηλώσεις του, προκαλώντας ενδιαφέρον στον ελληνικό αλλά και τον ξένο Τύπο. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung έκανε αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γκρέμισμα των φυλακών, σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης πάνω στο θέμα. “Προφανώς, κανείς δεν βλέπει άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσει την ανομία εκεί μέσα”, ήταν ένα από τα σχόλια της γερμανικής εφημερίδας, που τονίζει πως στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν λάβει χώρα αρκετά επεισόδια, ενώ στις αρχές του 2019 υπήρξαν και δύο θύματα που φέρεται να δολοφονήθηκαν από συγκρατούμενούς τους, υπογραμμίζοντας τις αναφορές περί ύπαρξης “Μαφίας” εντός των τειχών.

Στο κείμενο φιλοξενούνται και αναφορές για εκβιαστές που: “με τη βοήθεια συνεργών απαιτούσαν από τους συγγενείς πλουσίων κρατουμένων αρκετά χρήματα έναντι προστασίας. Για παράδειγμα, ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας, που έχει φυλακιστεί για δωροληψία. Έπειτα, γίνεται αναφορά και για τους υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος που εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλειά τους.

“Ειδικοί επισημαίνουν, ότι στην Ελλάδα το σωφρονιστικό σύστημα υποχρηματοδοτείται. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στηλιτεύουν εδώ και καιρό την κατάσταση στο παλαιό σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο χτίστηκε για 640 κρατούμενους, αλλά έχει στεγάσει μέχρι και 2.000″.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για το θέμα του Κορυδαλλού

«Ακούω τις επιφυλάξεις και ενστάσεις. Χρειάζεται όμως να τονίσουμε ότι η κατάσταση στις φυλακές τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει. Τα δικαιώματα έχουν εξαχνωθεί από το οργανωμένο έγκλημα. Οι δολοφόνοι του οργανωμένου εγκλήματος, δολοφονούν μέσα και έξω από τις φυλακές αθώους», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή και τόνισε ότι η ασφάλεια των κρατουμένων και των υπαλλήλων θα αποκατασταθεί και η φυλακή θα παράγει σωφρονιστικό έργο. Ιδίως για την κατάργηση των φυλακών Κορυδαλλού, είπε ότι γίνονται ήδη ενέργειες για τη δημιουργία καταστήματος κράτησης εκτός αστικού ιστού, εντός της Αττικής, κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα για εύκολη πρόσβαση.

Υπενθυμίζεται ότι στην τοποθέτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πέντε νέα έργα, όπως συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης και πολιτισμού με έμφαση στην καλλιτεχνική δημιουργία των νέων προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments