Διεθνή

Ρούτγκερ Χάουερ: Απεβίωσε ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του «Blade Runner»

Ρούτγκερ Χάουερ: Απεβίωσε ο εμβληματικός πρωταγωνιστής του «Blade Runner»
Ρούτγκερ Χάουερ: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο εκ των πρωταγωνιστών του θρυλικού Blade Runner

Ρούτγκερ Χάουερ: Ο Ολλανδός ηθοποιός, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του Ρόι Μπάτι στην ταινία Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ, απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στις 19 Ιουλίου, όπως μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP επικαλούμενο την οικογένειά του. Ο Χάουερ ταλαιπωρήθηκε από μια σύντομη ασθένεια προτού καταλήξει. Είχε μακρά πορεία στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Στη καριέρα του έπαιξε σε περισσότερες από 100 ολλανδικές και διεθνείς ταινίες. Το 1988 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά Απόδραση από το Σόμπιμπορ.  Ο Χάουερ γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1944 στο Μπρόκελεν της Ολλανδίας και μεγάλωσε στο Άμστερνταμ. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας των γονιών του, αυτός και οι αδερφές του μεγάλωσαν κυρίως με νταντάδες.

Στην ηλικία των 15 χρόνων, ο Χάουερ βγήκε στη θάλασσα και ξόδεψε ένα χρόνο τρίβοντας τα καταστρώματα ενός φορτηγού πλοίου. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος και ξυλουργός για τρία χρόνια, ενώ παρακολουθούσε μαθήματα υποκριτικής σε νυχτερινό σχολείο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Floris, αναλαμβάνοντας τον ομώνυμο ρόλο. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τον ρόλο του ως Ρόι Μπάτι στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner (1982), ως Ναβάρ στην περιπέτεια Ladyhawke (1985) και ως Τζον Ράιντερ στο θρίλερ The Hitcher (1986).

Το επιβλητικό του βλέμμα και οι χαρακτηριστικές εκφράσεις στις ερμηνείες του, τον ανήγαγαν σε έναν από τους πιο «δημοφιλείς» κακούς του σινεμά, ενώ συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές με μια καριέρα πέντε δεκαετιών.

Ο σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, είναι μεταξύ των εκπροσώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής, χαρακτηρίζοντας τον «ηθοποιό με ένταση, βάθος, γνήσιο και μαγικό που έφερε αλήθεια, ομορφιά και δύναμη στις ταινίες του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments