Οικονομία

Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις. Μέχρι τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή τους.

Φοιτητικό επίδομα: Άνοιξε ξανά, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, ύψους 1.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν διαδικτυακά τις αιτήσεις τους πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr/. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να μπουν στην εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) αλλά και τον κωδικό (password) ο οποίος τους έχει δοθεί από την ΑΑΔΕ για τις υπηρεσίας του TAXISnet.

Χρήσιμες πληροφορίες για την αίτηση

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Δικαιούχος είναι ο ίδιος ο φοιτητής όταν:

  • είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή
  • οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή
  • είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1994) ή
  • είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments