Αθλητισμός

Europa League: Σημαντικό προβάδισμα πήρε ο Ατρόμητος – Λευκή ισοπαλία για τον Άρη (vids)

Europa League: Σημαντικό προβάδισμα πήρε ο Ατρόμητος – Λευκή ισοπαλία για τον Άρη (vids)
Europa League: Νίκη 2-1 για τον Ατρόμητο στη Σλοβακία κόντρα στη Ντουνάισκα Στρέντα. Ισοπαλία 0-0 για τον Άρη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού.

Europa League: Ο Ατρόμητος, με το καλό στήσιμο του Αναστασίου αλλά πάνω απ’ όλα την ποιότητα του αειθαλούς 38χρονου Χαβιέρ Ούμπιδες, νίκησε 2-1 τη Ντουνάισκα Στρέντα στη Σλοβακία και πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Σε μια εβδομάδα στο Περιστέρι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καλείται πλέον απλά να υπερασπιστεί αυτό το σπουδαίο εκτός έδρας αποτέλεσμα και να βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Ο Άρης έκανε πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕ Λεμεσού αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην κυπριακή ομάδα. Το τελικό 0-0 αδικεί τους κίτρινους καθώς η ελληνική ομάδα είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. H ΑΕΛ πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στην Κύπρο σε μία εβδομάδα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως εάν ο Άρης επαναλάβει την ίδια εμφάνιση δύσκολα θα μείνει εκτός συνέχειας.

Ντουνάισκα Στρέντα – Ατρόμητος 1-2

Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πρεσάρει στα 2/3 του γηπέδου τους Σλοβάκους, αλλά αυτοί με καλή κυκλοφορία να βρίσκουν λύσεις. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν και πίεσαν την άμυνα του Ατρόμητου, αλλά όλες τους οι προσπάθειες είχαν μια και μόνη κατάληξη. Τον εξαιρετικό Δημήτρη Γούτα που έχοντας στο πλευρό του τον Σπύρο Ρισβάνη αποτέλεσαν τους κυματοθραύστες στην επιθετικότητα της Στρέντα στα πρώτα 20’. Κάπου εκεί και κόντρα στη ροή του ματς, ο Ατρόμητος βρήκε γκολ.

Στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου, ο «Ινδιάνος» ανταμείφθηκε για την επιμονή αλλά και την απαράμιλλη τεχνική του και με ένα βολέ στην κίνηση νίκησε τον Γεντλίκα για το 1-0 στο 20’.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος ανέλαβε τα ηνία, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να κάνει αλλαγή μόλις στο 30’ περνώντας τον Βίντα στο ματς και κάνοντας… τζακ ποτ μιας και ο παίκτης του με μια σουτάρα εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 στο 35’. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν πιστέψει στις δυνάμεις τους και δεν… μάσησαν ψάχνοντας τη ζημιά στον κενό χώρο χτυπώντας την αφελής άμυνα των Σλοβάκων. Σε μια τέτοια φάση ο Ούμπιδες από τα δεξιά σέντραρε ο Βέλλιος ευτυχώς έκανε… τσαφ και ο Μανούσος έκανε το 2-1 στο 43’!

στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους παίκτες του Αναστασίου να βολεύονται με το 2-1 εκτός έδρας και να οργανώνονται για να διαφυλάξουν το σημαντικό αυτό προβάδισμα. Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και λίγο έλειψε να σκοράρει για το 3-1 και να βάλει τεράστια υποθήκη πρόκρισης. Στο 89’ όμως ο Ρόσα σημάδεψε το δοκάρι των Σλοβάκων και στην επαναφορά ο πανταχού παρών Ούμπιδες αστόχησε σε εν κινήσει σουτ που επιχείρησε.

Άρης – ΑΕ Λεμεσού 1-1

Ο Άρης έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην ΑΕΛ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, ωστόσο… σκόνταψε πάνω στα δοκάρια καθώς σε δύο περιπτώσεις η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους γηπεδούχους. Η πρώτη φάση με τον Φετφατζίδη στο 40′ και η δεύτερη με τον Ματίγια στο 87′ με τους παίκτες του Άρη να πιάσουν ωραία σουτ και την μπάλα να τραντάζει τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων.

Δεν ήταν όμως μόνο τα δύο δοκάρια που στέρησαν την νίκη από τον Άρη. Στο 39′ ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έδωσε πέναλτι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, σε χέρι μετά από σέντρα του Ιντέγε. Αρχικά ο διαιτητής Στιούαρτ έδειξε πέναλτι αλλά ο βοηθός υπέδειξε ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν κάνει σέντρα ο Ιντέγε. Μια υπόδειξη που ήταν λανθασμένη, σε μια δύσκολη βέβαια φάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments