Ελλάδα

Σούζαν Ίτον: Αντιδράσεις με ανάρτηση αστυνομικού κατά τη διάρκεια των ερευνών (pics)

Σούζαν Ίτον: Αντιδράσεις με ανάρτηση αστυνομικού κατά τη διάρκεια των ερευνών (pics)
Σούζαν Ίτον: Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν ο αστυνομικός ζήτησε συγνώμη και έκανε λόγω για ορθογραφικό λάθος

Σούζαν Ίτον: Σάλος έχει προκληθεί από μία παλαιότερη ανάρτηση αστυνομικού, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του zarpanews.gr ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην επιχείρηση έγραψε στο facebook: «Δυνατή search team…Πού θα πάει μωρή, θα σε βρούμε».

Όταν εντοπίστηκε το πτώμα της 60χρονης, η ανάρτησή του προκάλεσε αρνητικά σχόλια από χρήστες, καθώς την ώρα που ο αστυνομικός έγραφε τα παραπάνω η άτυχη βιολόγος ήταν ήδη νεκρή.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν ο αστυνομικός με νέα ανάρτησή του ζήτησε συγγνώμη για τα γραφόμενά του. Μάλιστα έκανε λόγο για ορθογραφικό λάθος.

«Λόγω ορθογραφικού και μόνο λάθους η ανάρτηση μου σχετικά με τις έρευνες για την Αμερικάνα βιολόγο παρεξηγήθηκε, (Ήθελα να γράψω θα σε βρούμε μωρέ). Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω και να προσβάλω την άτυχη γυναίκα και την οικογένειά της… Ζητώ και πάλι συγγνώμη. Όποιοι με ξέρουν γνωρίζουν το ήθος και τον χαρακτήρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ανάρτηση που προκάλεσε τις αντιδράσεις αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Νίκος Ξανθουδάκης, λέγοντας:

«Ήταν ένα ορθογραφικό λάθος. Ήθελε να γράψει “μωρέ” και έγραψε “μωρή”. Κάποιοι το είδαν και είπανε ότι ο αστυνομικός άφησε υπονοούμενα για τη γυναίκα για την οποία, από το πρώτο λεπτό, όλη η αστυνομία ήταν στα Χανιά, αλλά και ο συγκεκριμένος συνάδελφος.

Εγώ, ως αστυνομικός και ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων το κατακρίνω και έχω βγάλει και ανακοίνωση. Και ο συνάδερφος, προς τιμήν του, ζήτησε συγγνώμη, δημοσίως. Είπε “δεν είχα σκοπό, ούτε να προσβάλω, ούτε να θίξω την συγκεκριμένη γυναίκα”. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το ήθος του και η καθημερινή του απόδοση, ως αστυνομικός, ως άνθρωπος και ως οικογενειάρχης, έχουν δείξει στη χανιώτικη κοινωνία ότι είναι πολύ καλός, πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Τον έχω στην υπηρεσία μου, είμαι προϊστάμενος του, είμαι αστυνόμος του, τον γνωρίζω καλά και ως πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ήρθα στο σημείο που έπρεπε να τον στηρίξω. Εντός εισαγωγικών το “να τον στηρίξω”, γιατί δε χρειάζεται στήριξη, το έκανα για να καταλάβουν κάποιοι ότι εμείς δεν αφήνουμε κάποιον συνάδελφό μας, ειδικά όταν έχει δίκιο, έρμαιο κάποιων καταστάσεων. Είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Πάρα πολύ στεναχωρημένος. Έχει πίεση. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αστυνόμε, δεν είμαι καλά, θα πάω στο νοσοκομείο”.

“Να πας του λέω, τι να σου κάνω;”. Μπήκε στο νοσοκομείο. “Νιώθω” μου λέει “τόσο άσχημα, λες και έχω λέπρα”. “Σώπα” του λέω, “δεν είναι τίποτα, εντάξει, έγινε ένα λάθος, δε θα σου πάρουν το κεφάλι”. Εντωμεταξύ, δεν ήταν στο καναπέ του και καθόταν και σχολίαζε, ήταν από το πρώτο λεπτό στις έρευνες, από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Βεβαίως, πρέπει σε κάποια πράγματα και, ειδικά εμείς, ως αστυνομικοί, όταν γράφουμε κάτι να είμαστε προσεκτικοί, αλλά αυτό ήταν ορθογραφικό λάθος. Δεν υπήρχε πρόθεση καμία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments