Lifestyle

Jennifer Lopez: Γιορτάζει τα 50 της χρόνια η λαμπερή τραγουδίστρια

Jennifer Lopez: Γιορτάζει τα 50 της χρόνια η λαμπερή τραγουδίστρια
Jennifer Lopez: Θεωρείται η πιο επιδραστική Λατινοαμερικανή τραγουδίστρια. Η ίδια γίνεται σήμερα 50 ετών και οι εμφανίσεις της δεν θυμίζουν σε τίποτα την ηλικία της.

Jennifer Lopez: Τα 50 της χρόνια κλείνει σήμερα (25/7) η διάσημη Λατινοαμερικάνιδα τραγουδίστρια, η οποία θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές τραγουδίστριες του είδους της. Σε αυτήν ουσιαστικά πιστώνεται η κατάργηση των ορίων στη βιομηχανία του θεάματος. Το 1999 η εφημερίδα «The Record» τόνισε ότι χάρη στη Lopez έκαναν είσοδο στην κινηματογραφική βιομηχανία οι Λατινοαμερικανές. Έως τότε ο κινηματογράφος ήταν ένα προνόμιο αποκλειστικά για τους λευκούς. Η J Lo αποτελεί μία πολυδιάστατη καλλιτέχνιδα που εξελίχθηκε σε οικονομική δύναμη, ενώ είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός με λατινοαμερικανική καταγωγή.

Διαθέτει ένα καλογυμνασμένο σώμα αφού καθημερινά ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής. Έχει ένα από τα πιο ζηλευτά σώματα του Hollywood. Αυτή την περίοδο κάνει tour στην Αμερική αλλά η οικογένειά της την ακολουθεί για να περάσουν μαζί αυτή την ημέρα. Μάλιστα ο σύντροφός της, Alex Rodriguez, ανέβασε ένα πολύ γλυκό video στο Instagram θέλοντας να της ευχηθεί χρόνια πολλά.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Jennifer Lopez: Η «λάτιν έκρηξη»

Κατά την έναρξη της μουσικής σταδιοδρομίας της στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Jennifer Lopez συνέβαλε στη «λάτιν έκρηξη» που παρατηρήθηκε στον τομέα της ψυχαγωγίας. Το 1996 εμφανίστηκε στο εξώφυλλο για το πρώτο τεύχους του περιοδικού «Latina». Η συντάκτρια Galina Espinoza δήλωνε ότι δεν υπάρχει αφήγηση της σύγχρονης λατινικής ιστορίας χωρίς την Jennifer. Την εποχή που η καριέρα της άρχισε να εκτοξεύεται, έγινε πιο έντονη η έμφαση στη χυμώδη παρουσία της. Ο μελετητής Sean Redmond έγραψε ότι αυτό ήταν ένα σημάδι του ρόλου της και της κοινωνικής εξουσίας της στις πολιτιστικές αλλαγές που συνέβαιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Αύγουστο του 2005 το «TIME» αποκάλεσε την Lopez ως μία από τους σημαντικότερους Λατινοαμερικάνους. «Γιατί; Επειδή πριν από μια δεκαετία ήταν μία ανώνυμη χορεύτρια σε ένα sketch show δεύτερης διαλογής». Το Φεβρουάριο του 2007 το «People en Español» τη χαρακτήρισε την πιο επιδραστική Λατινοαμερικάνα entertainer. Το 2014 επιστήμονες έδωσαν σε ένα είδος υδρόβιων ακάρεων που βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο την ονομασία Litarachna lopezae προς τιμή της Lopez.

Jeniffer Lopez: Το fashion icon

Η Jennifer Lopez φημίζεται για το ξεχωριστό στιλ της και το αισθητήριό της για τη μόδα. Το «Us Weekly» την ανακήρυξε «Style Icon» της δεκαετίας του 2000. Το 2019,το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής της απένειμε το βραβείο «Fashion Icon Award» για τη «μακροχρόνια και παγκόσμια επίδρασή της στη μόδα». Το περίφημο πράσινο φόρεμα Versace που φόρεσε στα Βραβεία Grammy του 200 ψηφίστηκε ως η πέμπτη πιο iconic εμφάνιση όλων των εποχών σε κόκκινο χαλί. Οι φωτογραφίες της Lopez από εκείνη τη βραδιά έγιναν το πιο δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης στα έως τότε χρονικά. Οδήγησαν την Google στη δημιουργία της αναζήτησης εικόνων.

Το στιλ της J Lo έχει επηρεάσει μία σειρά διασημοτήτων όπως οι Kelly Rowland, Kim Kardashian και η Jennifer Love Hewitt. Το πρώτο της άρωμα, το «Glow by JLo», συντέλεσε στην άνοδο των αρωμάτων από celebrities τη δεκαετία του 2000. Το «Glow by JLo» αποτελεί το πιο επιτυχημένο άρωμα στην κατηγορία του, έχοντας καταγράψει πωλήσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2012. Ο κριτικός Chandler Burr έγραψε: «Η Elizabeth Taylor ήταν η πρώτη που λάνσαρε το δικό της άρωμα, όμως το Glow ώθησε την υπερδραστηριότητα στο χώρο».

The J Lo Effect

Μετά την επιτυχημένη θητεία της Jennifer Lopez ως κριτής στο «American Idol» το 2010, έγινε τάση στα τηλεοπτικά δίκτυα η αναζήτηση μεγάλων ονομάτων για τη στελέχωση των κριτικών επιτροπών στα διάφορα reality shows. Το «The Hollywood Reporter» ονόμασε αυτήν την τάση «The J Lo Effect».

Η Jennifer Lopez έχει σημειώσει πωλήσεις άνω των 80 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίων και οι κινηματογραφικές ταινίες της έχουν πραγματοποιήσει μικτά έσοδα της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Lopez παραμένει η μοναδική γυναίκα στη βιομηχανία του θεάματος που βρέθηκε ταυτόχρονα στην κορυφή του Album Chart και του κινηματογραφικού box office στις ΗΠΑ. Το 2018 έγινε η πρώτη λατινοαμερικανική προσωπικότητα που παρέλαβε το τιμητικό βραβείο «Video Vanguard Award» στα MTV Video Music Awards.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments