Αθλητισμός

Αυγενάκης: «Επαναλαμβάνω τους τρεις όρους για να αλλάξει η προβληματική εικόνα του μπάσκετ»

Αυγενάκης: «Επαναλαμβάνω τους τρεις όρους για να αλλάξει η προβληματική εικόνα του μπάσκετ»
Λευτέρης Αυγενάκης: Ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε τη θέση του όσον αφορά το μπάσκετ.

Λευτέρης Αυγενάκης: Τη θέση του όσον αφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ θέλησε να αποσαφηνίσει ο υφυπουργός αθλητισμού. Μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο υφυπουργός Αθλητισμού θεώρησε αναγκαίο να επαναλάβει τους όρους υπό τους οποίους, κατά γνώμη του, πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Με ανάρτησή του λοιπόν στο twitter ανέφερε:

«Χθες, επεσήμανα στον κ. Βασιλακόπουλο ότι πρέπει ν’ αλλάξει, άμεσα, η προβληματική εικόνα του μπάσκετ στη χώρα. Με νόμιμο τρόπο, απόλυτη διαφάνεια και έξωθεν καλή μαρτυρία, προς την κοινωνία που παρακολουθεί. Επαναλαμβάνω τους τρεις όρους/προϋποθέσεις για όσους τυχόν δεν πρόσεξαν».

Θυμίζουμε πως χθες υπήρξε συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο για να μιλήσουν για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού έπειτα από την άρνηση των “ερυθρόλευκων” να κατέβουν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα playoffs.

Οι δύο άνδρες τα είπαν σε καλό κλίμα, με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ να αναφέρει κάποια στιγμή στον Λευτέρη Αυγενάκη ότι “πρέπει να μείνει στην Α1 ο Ολυμπιακός”, τονίζοντας πως αν υπάρξει διάθεση και από τις δύο πλευρές, τότε μπορεί να υπάρξει λύση, γεγονός στο οποίο συμφώνησε και ο Υφυπουργός. Αμφότεροι συμφώνησαν εξάλλου ότι θα είναι μεγάλο πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ αν οι “ερυθρόλευκοι” δεν αγωνιστούν στην Basket League την σεζόν 2019/20.

Πρακτικά με αυτή την κίνηση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε ένα βήμα μπροστά, πετώντας το μπαλάκι στον Ολυμπιακό προκειμένου να φανεί αν υπάρχει διάθεση των δύο πλευρών να υπάρξει μία λύση για το ελληνικό μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και το Κύπελλο Ελλάδος, με τους “ερυθρόλευκους” ωστόσο να έχουν ξεκαθαρίσει μέσω ανακοίνωσης ότι τους ενδιαφέρει μόνο η EuroLeague.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments