Lifestyle

Έλτον Τζον: Συγκέντρωσε έξι εκατομμύρια δολάρια για τη μάχη κατά του AIDS

Έλτον Τζον: Συγκέντρωσε έξι εκατομμύρια δολάρια για τη μάχη κατά του AIDS
Έλτον Τζον: Ο διάσημος τραγουδιστής κατάφερε να συγκεντρώσει έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του HIV / AIDS στην Κένυα, χάρη σε γκαλά που διοργάνωσε στη Νότια Γαλλία.

Έλτον Τζον: Ο Έλτον Τζον διοργάνωσε γκαλά στη Νότια Γαλλία και συγκέντρωσε περίπου 5,4 εκατομμύρια ευρώ (6 εκατ. δολάρια) για την καταπολέμηση του HIV / AIDS στην Κένυα. Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας, σε ένα διάλειμμα από την αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία του, καλωσόρισε το βράδυ της 24ης Ιουλίου τους συμπατριώτες του, τον τραγουδιστή των Coldplay, Κρις Μάρτιν, τον κιθαρίστα του συγκροτήματος The Who, Πιτ Τάουνσεντ, την ηθοποιό, Τζόαν Κόλινς και τον τραγουδιστή και ηθοποιό, Τάρον Έτζερτον που πρωταγωνίστησε στον ρόλο του Σερ Έλτον Τζον, στη βιογραφική ταινία Rocketman, στη βίλα του φωτογράφου Ζαν Πιγκότζι στην Αντίμπ, στη Γαλλία.

Οι καλεσμένοι επέλεξαν καλοκαιρινά σύνολα και κάποιοι μιμήθηκαν εικονικές εμφανίσεις του Έλτον Τζον. «Είμαστε εδώ για το Ίδρυμα Elton John AIDS, για το πρώτο φιλανθρωπικό γκαλά στη νότια Γαλλία, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για ανθρώπους που τα χρειάζονται απεγνωσμένα για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS» δήλωσε ο τραγουδιστής στους δημοσιογράφους.

Σε δημοπρασία που διοργανώθηκε για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος Elton John Aids, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές για μία Bentley Flying Spur First Edition σε βαθύ μπλε χρώμα – η οποία πουλήθηκε έναντι 700.000 ευρώ.

Έλτον Τζον: Σύντομα βιογραφικά στοιχεία

Ο Έλτον Τζον γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1947 στο Πίννερ του Λονδίνου.Ξεκίνησε να παίζει το πιάνο εξ ακοής στα 3 του χρόνια και στα 11 του εισήχθη στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Άρχισε να παίζει πιάνο και να τραγουδάει σε παμπ όταν ήταν 16 ετών. Το 1969 απάντησε σε μια αγγελία που ζητούσε τραγουδοποιούς και έκανε το πρώτο του συμβόλαιο.

Με καριέρα πέντε δεκαετιών, ο Έλτον Τζον είναι από τους πιο πετυχημένους μουσικούς όλων των εποχών. Έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής, έχοντας κάνει πάνω από 3000 συναυλίες. Είναι ο τραγουδιστής με τις περισσότερες πωλήσεις άλμπουμ και ραδιοφωνικές επιτυχίες στην ιστορία της Αμερικής, πίσω μόνο από τον Έλβις Πρίσλεϋ και τους The Beatles. Το 1976, αποκάλυψε δημοσίως πως είναι bisexual, ενώ το 1988, ότι είναι ομοφιλόφυλος. Το Δεκέμβριο του 2014 παντρεύτηκε στο Λονδίνο με το σύντροφό του (με τον οποίο ζούσαν σε σύμφωνο συμβίωσης), Ντέιβιντ Φέρνις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments