Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Σκληρή” κριτική από τη Welt – Ανάλυση για τις κινήσεις της Τουρκίας

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “Σκληρή” κριτική από τη Welt – Ανάλυση για τις κινήσεις της Τουρκίας
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στο "στόχαστρο" της Die Welt βρέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, με αφορμή τη στάση της χώρας στην αγορά των S-400 αλλά και στην υπόθεση της κυπριακής ΑΟΖ.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σε μακροσκελή ανάλυσή της, η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” προχώρησε στο σκιαγράφημα των κινήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο αλλά και στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος παίζει “επικίνδυνα παιχνίδια”.  Στην ανάλυσή τους, οι Γερμανοί στέκονται στις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί με αφορμή την πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις, αλλά και στο “μέτωπο” που άνοιξε με τις ΗΠΑ, με αφορμή την αγορά των S-400 από τη Ρωσία.

Η εφημερίδα αναλύει τις κινήσεις Ερντογάν ως χαρακτηριστικά του προφίλ του, σημειώνοντας ωστόσο ότι μπορούν να γυρίσουν “μπούμερανγκ” στον Τούρκο πρόεδρο: “Η Τουρκία απειλεί τις Βρυξέλλες για την προσφυγική συμφωνία, στην Κύπρο τουρκικά πλοία αναζητούν φυσικό αέριο και η Άγκυρα προκαλεί με την αγορά των ρωσικών S-400. Τα επεισόδια είναι συμπτωματικά και χαρακτηριστικά του ηγετικού προφίλ του Ερντογάν. Κατά ειρωνικό τρόπο όμως θα μπορούσαν να γίνουν για τον ίδιο μπούμερανγκ”, αναφέρει η Welt.

Στη συνέχεια, θέλοντας να… καθησυχάσει τους αναγνώστες της, η εφημερίδα σημειώνει ότι “δεν χρειάζεται πανικός”, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: “ανοίγει νέα μέτωπα με τη Δύση και κάθε φορά θέλει να πετύχει κάτι συγκεκριμένο. Αυτή η ψυχρά υπολογισμένη πολιτική φέρνει πάντα και τη πιθανότητα ριζικών ανατροπών, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το σχόλιο της Welt για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κύπρο το διήμερο 29-30 Ιουλίου, μια επίσκεψη που οι Γερμανοί τη χαρακτηρίζουν ως “κίνηση ισχύος” από την πλευρά της Ελλάδας. “Σε αυτή τη διένεξη η Ελλάδα έχει την ΕΕ για πρώτη φορά εκεί που πάντα ήθελε: σε μια ανοιχτή διαμάχη με την Τουρκία.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια επίδειξη ισχύος. Αλλά ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός επιδεικνύει εντυπωσιακά χαμηλούς τόνους. Θέλει περισσότερο μια προσέγγιση με την Τουρκία σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, που καταλήγει με την εξής διαπίστωση: “Ο Ερντογάν μοιάζει να θέλει να εκβιάσει καταστάσεις. Με την πολιτική αντιπαράθεσης ο Ερντογάν αποβλέπει σε μεγάλα οφέλη- αλλά είναι πιθανό να οδηγηθεί σε μεγάλες απώλειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments