Ελλάδα

Ρεκόρ Γκίνες: Η γηραιότερη Ελληνίδα διεκδικεί τα πρωτεία μακροζωίας (pic)

Ρεκόρ Γκίνες: Η γηραιότερη Ελληνίδα διεκδικεί τα πρωτεία μακροζωίας (pic)
Ρεκόρ Γκίνες: Με το ρεκόρ μακροζωίας φλερτάρει η Κατερίνα Καρνάρου από την Κρέστενα του Νομού Ηλείας

Ρεκόρ Γκίνες: Πριν από λίγες ημέρες η Κατερίνα Καρνάρου έκλεισε τα… 114 χρόνια. Επόμενος στόχος της να κατακτήσει και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. «Να τα χιλιάσεις γιαγιούλα μας», η ευχή που είναι γραμμένη στην τούρτα της υπερήλικης, η οποία είχε τη χαρά να σβήσει τα 114 κεράκια που υπήρχαν πάνω στην τούρτα με όλη της την οικογένεια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», όλα τα επίσημα έγγραφα και τις ηλεκτρονικές καταχωρίσεις (ΑΜΚΑ, αριθμός ταυτότητας, βιβλιάριο ΟΓΑ) της Κατρρίνας Καρνάρου αναγράφουν ότι είναι γεννημένη στις 25 Ιουλίου του 1905, γι’ αυτό και πριν από μερικές ημέρες τα εγγόνια της, Τάσος και Δημήτρης Καρνάρος, έφτιαξαν μια τούρτα ειδικά για αυτήν, με τον αριθμό 114.

Γίνεται, ακόμη, προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να σταλούν στο Γκίνες ώστε να κερδίσει τα πρωτεία μακροζωίας η γιαγιά.

Βιβλίο Γκίνες

Το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records), είναι ένα βιβλίο που εκδίδεται σε ετήσια βάση και καταγράφει πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον. Το βιβλίο Γκίνες θεωρείται ως το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ιστορικά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1955 στο Λονδίνο και έκανε από εκείνο το έτος ρεκόρ πωλήσεων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Με την πάροδο των ετών επεκτάθηκε σε ποικίλες κατηγορίες της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επίσης πολλά ρεκόρ που ενώ αρχικά περιλάμβανε στην συνέχεια διαγράφτηκαν καθώς θεωρήθηκαν ότι προσκρούουν σε θέματα ηθικής ή ήταν απλά ανούσια, όπως τα ρεκόρ κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών ή η καταγραφή της πιο βαριάς γάτας του κόσμου.

Υπεύθυνη για την έκδοση του βιβλίου είναι η Guiness World Records Ltd., η οποία και κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματά της κυκλοφορίας του παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους εκδότες (copyright για την ελληνική γλώσσα Εκδόσεις «Χρυσή Πέννα»):

Η προσπάθεια να καταρριφθούν ρεκόρ ή να δημιουργηθούν καινούργια, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Όλες οι προσπάθειες για δημιουργία ρεκόρ γίνονται αποκλειστικά και μόνο με απόλυτη ευθύνη και κίνδυνο αυτών που τις κάνουν. Η Guiness World Records Ltd. και οι κατά τόπους συνεργάτες της, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν θάνατο ή τραυματισμό οποιουδήποτε μεγέθους που τυχόν θα συμβούν σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίτευξης ρεκόρ, ενώ διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να δημοσιεύσει ή όχι οποιοδήποτε ρεκόρ στο βιβλίο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments