Διεθνή

Τζέρεμι Κόρμπιν: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα Brexit άνευ όρων”

Τζέρεμι Κόρμπιν: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε ένα Brexit άνευ όρων”
Τζέρεμι Κόρμπιν: Ο ηγέτης των Εργατικών ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να πιέσει ώστε να αποτραπεί το Brexit.

Τζέρεμι Κόρμπιν: Το θερμόμετρο στη Μεγάλη Βρετανία κινείται σε υψηλά επίπεδα και δεν εννοούμε μόνο σε επίπεδο καιρού, αλλά κυρίως πολιτικό σκέλος. Η ανάδειξη του Μπόρις Τζόνσον ως ηγέτη των Συντηρητικών και κατ’ επέκταση πρωθυπουργού της Βρετανίας, αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά το θέμα του Brexit, με τον Τζόνσον να είναι φανατικός υπέρμαχος της εξόδου, σε αντίθεση με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος θέλει να αποτρέψει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίχως έστω μια συμφωνία που θα αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ανέλαβε τα καθήκοντά του την περασμένη Τετάρτη και μία από τις πρώτες του δεσμεύσεις ήταν να οριστικοποιηθεί το Brexit έως τα τέλη του Οκτώβρη, δίχως να υπάρχουν “ναι μεν, αλλά” και διχογνωμίες. Ουσιαστικά, η η κυβέρνηση που σχημάτισε εντείνει τις προετοιμασίες της για μια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Το εν λόγω σενάριο βρίσκει αντίθετο τον Κόρμπιν, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky News: “Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε μια έξοδο χωρίς συμφωνία και θα κάνουμε τα πάντα για να αμφισβητήσουμε αυτήν την κυβέρνηση”.

Όσο για την πιθανότητα κατάθεσης μιας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Κόρμπιν απάντησε ότι θα “εξετάσει την κατάσταση” όταν το κοινοβούλιο ξαναρχίσει τις συνεδριάσεις του τον Σεπτέμβριο μετά την θερινή παύση της λειτουργίας του.

Προσλήψεις υπό την “ευλογία” του Τζόνσον

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας εξήγγειλε την πρόσληψη επιπλέον 20.000 αστυνομικών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αντιστρέφοντας τις μειώσεις προσωπικού που είχαν αποφασιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την εξοικονόμηση πόρων, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί στη μερίδα του εκλογικού σώματος που ανησυχεί για την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων.

Η βρετανική αστυνομία βρέθηκε αντιμέτωπη με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που εφάρμοσαν οι δύο προηγούμενες κυβερνήσεις των Συντηρητικών. Το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών εκτιμά ότι οι προσλήψεις αυτές θα έχουν κόστος 1,1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,23 δισεκ. ευρώ) για το βρετανικό δημόσιο σε ετήσια βάση.

«Καθήκον μου ως πρωθυπουργός είναι να κάνω τους δρόμους μας ασφαλέστερους», ανέφερε ο Τζόνσον σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του χθες Πέμπτη, μία ημέρα αφού αντικατέστησε την Τερέζα Μέι στο αξίωμα. «Ο κόσμος θέλει να δει περισσότερους αστυνομικούς στις γειτονιές μας, που θα προστατεύσουν το κοινό και θα μειώσουν το έγκλημα», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments