Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: “Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Εθνικός στόχος η αύξηση των επενδύσεων”
Άδωνις Γεωργιάδης: "H ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε τις πρώτες δύο εβδομάδες, έχει δώσει στην αγορά μια αισιοδοξία" τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αποτελεί εθνικό στόχο να ανέβουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα», τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνέντευξή του στην Realnews. Αναφέρει ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο, το οποίο είναι «εξαιρετικά φιλοεπενδυτικό», εκτιμά ότι «η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε τις πρώτες δύο εβδομάδες, έχει δώσει στην αγορά μια αισιοδοξία», ενώ τονίζει ότι «ένας νέος αέρας πνέει ως προς το επενδυτικό κλίμα».

Για το Ελληνικό σημειώνει ότι εντός του 2019 θα έχει ολοκληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του προς τη Lamda Development, ενώ εκφράζει βεβαιότητα ότι η έναρξη του έργου έως το τέλος του έτους «είναι ένας εφικτός στόχος». Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθαρίζει ότι στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται πια η βία. «Όποιος σηκώνει χέρι για να πετάξει μολότοφ, πέτρες, να κάνει κατάληψη, να σπάσει βιτρίνες και να κάψει αυτοκίνητα, τότε θα συλλαμβάνεται», τονίζει χαρακτηριστικά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι δεν θα επιστρέψει άμεσα στις κινητοποιήσεις στους δρόμους, διότι εξηγεί πως «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις δεν θα ήθελαν να δουν τον Τσίπρα, που είναι φίλος του Σόιμπλε και τους υπουργούς του, που πέρασαν τα μνημόνια και ξεκίνησαν τις κατασχέσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης: Η ευχή στον Αλέξη Τσίπρα και η ατάκα για τα capital controls

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στα στούντιο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Η ευχή του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν… ιδιαίτερη: “Του εύχομαι χρόνια πολλά, να έχει υγεία, να χαίρεται την οικογένειά του και να απολαμβάνει τα πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση”.

Μετά τις ευχές στον Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός τοποθετήθηκε σχετικά με τα capital controls, ξεκαθαρίζοντας ότι ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και έφυγαν με το ίδιο κόμμα. Συγκεκριμένα, τόνισε: “Τα capital controls θα αρθούν πλήρως, ήρθαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και φεύγουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν το τίμημα για το ότι ήρθε στην εξουσία μια ανεύθυνη κυβέρνηση. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τα capital controls, τόσο πιο έντονη θα είναι η ώθηση στην ανάπτυξη.

Λίγο αργότερα, αναφέρθηκε για την ανάγκη επενδύσεων, καθώς: “Όσο υπάρχει ο νόμος αυτός, με μία απλή υπουργική απόφαση μπορεί να δεσμευτούν τα χρήματα όποιου επενδυτή τα φέρει και έτσι όσο υπάρχει αυτός ο νόμος, κανένα σοβαρό κεφάλαιο δεν πρόκειται να έρθει στη χώρα. Οι Έλληνες βγάζουν λεφτά από τα στρώματα και τα ξαναβάζουν στις τράπεζες. Η χώρα επιστρέφει με βήμα ταχύ στην κανονικότητα”.

Οι επενδύσεις αποτελούν στόχο στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να έχει πραγματοποιήσει ήδη επαφές για την προσέλκυση κεφαλαίων στη χώρα. 

Προ ημερών, ο Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε συνάντηση με την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπεν-Άμπα Βίταλε η οποία σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι δύο χώρες μαζί, με πρώτο και κυριότερο την επιτάχυνση των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη. Όπως δήλωσε ο υπουργός «είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την πρέσβη του Ισραήλ στο πλαίσιο των συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να τους κάνουμε πιο στενούς στο μέλλον. Θέλω να την ευχαριστήσω επειδή η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments