Διεθνή

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ – Φόβοι για πολλούς νεκρούς
Καλιφόρνια: Συναγερμός έχει σημάνει στη Καλιφόρνια, καθώς σύμφωνα με τα Αμερικανικά δίκτυα, ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πολιτών που βρίσκονταν σε φεστιβάλ σκόρδου, στη περιοχή του Γκιλρόι.

Καλιφόρνια: Στιγμές τρόμου σε φεστιβάλ φαγητού την Καλιφόρνια. Άγνωστος άρχισε να πυροβολεί προκαλώντας χάος. “Πυροβολούσε δεξιά κι αριστερά”, είπε αυτόπτης μάρτυρας. Πληροφορίες για τουλάχιστον 11 τραυματίες, παιδιά ανάμεσά τους. Λευκός άνδρας περίπου 35 ετών άνοιξε πυρ με τουφέκι ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που υπάρχουν από τις ΗΠΑ, γίνεται λόγος για αριθμό νεκρών και αρκετών τραυματιών, καθώς μάρτυρες λένε πως είδαν πολλά άτομα να βρίσκονται στο έδαφος από τις σφαίρες. Το CNN στις 06:45 ώρα Ελλάδας, ανέφερε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς και δεκάδες τραυματίες. Και η αστυνομία στο Γκιλρόι επιβεβαίωσε πως υπάρχουν θύματα.

Ενας μάρτυρας στο NBC είπε πως αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του και όταν γύρισε και είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος, άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Αλλος πως είδε ένα παιδί να πέφτει στο έδαφος από σφαίρα και τον κόσμο να πηδάει φράχτες για να γλιτώσει.

Οι πληροφορίες για τα όσα έγιναν στην Καλιφόρνια παραμένουν συγκεχυμένες. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη στο χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η τελευταία μέρα της έκθεσης τροφίμων.

Το NBC Bay Area μετέδωσε ότι τραυματιοφορείς που έσπευδαν στην περιοχή όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ ενημερώθηκαν πως έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 11 άνθρωποι.

Βίντεο που ανέβηκαν στα social media δείχνουν ανθρώπους που βρίσκονται στο φεστιβάλ να τρέχουν πανικόβλητοι καθώς ακούγονται πυροβολισμοί. «Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα Julissa Contreras, ήταν ένας λευκός άνδρας, περίπου στα 35 και πυροβολούσε με ένα τουφέκι, είπε στο NBC. Όλα έγιναν γρήγορα, είπε η ίδια. «Τον έβλεπα να πυροβολεί προς κάθε κατεύθυνση. Δεν στόχευε κάποιον συγκεκριμένα. Πυροβολούσε δεξιά, αριστερά, δεξιά, αριστερά. Ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για ό,τι έκανε».

«Φεύγαμε και είδαμε έναν άνδρα με μια μπαντάνα στο πόδι του γιατί είχε τραυματιστεί», είπε από την πλευρά της η 13χρονη Evenny Reyes στο San Jose Mercury News. Στην αρχή, τόνισε, νόμιζε πως ό,τι άκουγε ήταν πυροτεχνήματα. Μετά κατάλαβε πως ήταν πυροβολισμοί. «Ήταν ένα παιδί τραυματισμένο, πεσμένο κάτω. Ο κόσμος πετούσε τραπέζια και έκοβε φράχτες για να ξεφύγει«, τόνισε η 13χρονη περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου στην Καλιφόρνια.

Συνεχίζεται η καταδίωξη του δράστη

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τον κόσμο να απομακρύνεται από την περιοχή. Το φεστιβάλ ήταν στην τρίτη και τελευταία του ημέρα. Προς το παρόν είναι άγνωστο αν ο ένοπλος έχει συλληφθεί ή διαφύγει, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αν υπάρχουν και πόσα είναι τα θύματα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς μόνο ένα θύμα έχει επιβεβαιωθεί, αλλά γίνεται λόγος για 7 ή και παραπάνω θύματα, καθώς και για περίπου 50 τραυματίες. Οσον αφορά τον δράστη, ένας μάρτυρας κατέθεσε στο CNN, πως ήταν λευκού χρώματος και έβγαλε ένα όπλο, το οποίο γέμισε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Το φεστιβάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται με τρόφιμα, στις ΗΠΑ. Δυστυχώς οι ένοπλες επιθέσεις σε φεστιβάλ συμβαίνουν κάθε χρόνο. πέρυσι στο Νιου Τζέρσεϊ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από την επίθεση στο Λας Βέγκας το 2017 όπου 58 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν.

Υπολογίζεται ότι το φεστιβάλ στη Καλιφόρνια συγκεντρώνει κάθε χρόνο 80.000 άτομα μέσα στο τριήμερο. Για το περιστατικό έκανε Tweet και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ. Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής. Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στο πάρκο Κρίστμας Χιλ, όπου απαγορεύεται αυστηρά η οπλοφορία κάθε είδους. Το Γκίλροϊ βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα νότια του Σαν Χοσέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments