Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του από την Κύπρο και η ατάκα του Αναστασιάδη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του από την Κύπρο και η ατάκα του Αναστασιάδη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος επισκέφθηκε το προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αλλά και η ατάκα του Κυπρίου προέδρου που "έκλεψε" την παράσταση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έντονα συγκινημένος ήταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετέβη στην Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι υπό το αξίωμά του. Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη. Μάλιστα, ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό, χαρακτήρισε (κάνοντας χιούμορ) την Ελλάδα ως “δεκανίκι” της Κύπρου, αναφέροντας σχετικά: «Η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι των αδυνάμων». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο δεν συμβολίζει μόνο τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τη σχέση του πρωθυπουργού με το νησί. Σημείωσε δε, πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν ενώπιόν τους προκλήσεις «τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη πως: “Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Σε ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να τελειώσει ο αναχρονιστικός θεσμός των εγγυήσεων”, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί. “Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κύπρου.

“Ελλάδα και Κύπρος πάντα ενωμένες”

“Το ταξίδι μου στην Κύπρο δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό. Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή, που το πρώτο μου, επίσημο ταξίδι, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας το κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας μια σταθερή παράδοση που ήθελε πάντα τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι. Όμως δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό: όπως αναφέρατε, Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος, και ο ελληνισμός παντού”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments