Αθλητισμός

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Ο Ολυμπιακός τον πήρε μέσα από τα “χέρια” της Χίμκι

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Ο Ολυμπιακός τον πήρε μέσα από τα “χέρια” της Χίμκι
Όγκουστιν Ρούμπιτ: Ο προπονητής της Χίμκι αποκάλυψε το... παρασκήνιο των επαφών της Χίμκι με τη Μπάμπεργκ.

Όγκουστιν Ρούμπιτ: Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” κινήθηκαν γρήγορα και έκλεισαν τον άλλοτε παίκτη της Μπάμπεργκ, τον οποίον “πολιορκούσαν” κι άλλοι σύλλογοι. Μάλιστα, ο Ρίμας Κουρτινάιτις, προπονητής της Χίμκι, αποκάλυψε το “παρασκήνιο” των επαφών της ομάδας του με τον Ρούμπιτ. Μία κίνηση που δεν προχώρησε καθώς, όπως ανέφερε ο κόουτς των Ρώσων, μπήκε στη μέση ο Ολυμπιακός και με την καλύτερη προσφορά του… πήρε τη μπουκιά από το στόμα της Χίμκι.

“Αυτό το καλοκαίρι η αγορά στην Ευρωλίγκα είναι πιο δραστήρια από ποτέ. Κάθε παίκτης έχει προτάσεις από 3-4 ομάδες και οι τιμές έτσι ανεβαίνουν. Δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε μερικά από αυτά. Για παράδειγμα δεν μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε την Ρεάλ Μαδρίτης στην προσφορά της στον Μίκι. Πραγματικά θέλαμε να πάρουμε τον Ογκούστιν Ρούμπιτ από την Μπάμπεργκ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Ζαλγκίρις ενδιαφερόταν και εκείνη γι’ αυτόν, αλλά ο Ολυμπιακός τον πήρε μέσα από τα χέρια μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε λιθουανικά ΜΜΕ ο Ρίμας Κουρτινάιτις.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ρούμπιτ ως παίκτης του Ολυμπιακού

«Είμαι ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου και σίγουρα πρόκειται για το βήμα παραπάνω. Στην πραγματικότητα όταν μου έγινε η πρόταση σχεδόν δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ. Ο Ολυμπιακός είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα που έχουν παίξει πολλοί, διαφορετικοί και σπουδαίοι παίκτες.

Πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας. Ξαναλέω, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξω σε ένα ιστορικό κλαμπ όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τους οπαδούς, το προπονητικό επιτελείο και τους σπουδαίους συμπαίκτες που θα έχω».

Σχετικά για το γεγονός ότι αυτή θα είναι η έκτη επαγγελματική του σεζόν και η πρώτη εκτός γερμανικών συνόρων ο Ρούμπιτ είπε «Πράγματι θα είναι η πρώτη μου χρονιά εκτός Γερμανίας και ανυπομονώ για αυτό. Γνωρίζω πως όλα θα είναι διαφορετικά. O τρόπος ζωής θα είναι διαφορετικός, το μπάσκετ θα είναι διαφορετικό, ακόμη και με τους φιλάθλους θα είναι διαφορετικά!

Ξέρω πως οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να γίνουν λίγο… ασυγκράτητοι! Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω έστω ως αντίπαλος στο ΣΕΦ, αλλά ξέρω πως βρίσκονται πάντα δυναμικά στο πλευρό της ομάδας. Ανυπομονώ να δώσω ότι έχω για τον Ολυμπιακό, να ‘βγάλω’ στο παρκέ τις ικανότητές μου, να παίξουμε ως ομάδα σκληρά και να πετύχουμε νίκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments