Αθλητισμός

ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0

ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ 0-0
ΑΕΚ - Μπασακσεχίρ: Η Ένωση έκανε πολλά λάθη κόντρα στους Τούρκους στο ΟΑΚΑ, όμως είχε σε μεγάλη βραδιά τον Βασίλη Μπάρκα, που κράτησε το μηδέν.

ΑΕΚ – Μπασακσεχίρ: Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Μπασακσεχίρ, που δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Κιτρινόμαυρους, όμως δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα το φιλικό του ΟΑΚΑ να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο λόγος που συνέβη το παραπάνω δεν είναι άλλος από την παρουσία του Βασίλη Μπάρκα, που βρέθηκε σε εκπληκτική βραδιά και κράτησε όρθια την Ένωση.

Η ΑΕΚ είχε ζητήματα και στην ανάπτυξη, με τους Κιτρινόμαυρους να χρειάζονται ακόμα χρόνο για να φτάσουν στα επίπεδα που θέλει ο Μιγκέλ Καρντόσο. Στα συν για τον Δικέφαλο ήταν το ντεμπούτο του Νέλσον Ολιβέιρα αλλά και η βελτιωμένη εικόνα του Ντανιέλε Βέρντε, που είχε κάποιες καλές στιγμές στο ματς.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ επιχείρησε να μπει δυναμικά στο ματς και μόλις στο 15’ βρέθηκε κοντά στο γκολ. Ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Κλωναρίδη που μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ. Η Ένωση απέτυχε να σκοράρει σε αυτή τη φάση και από εκείνο το σημείο και μετά δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Τούρκους.

Στο 16΄ο Μπάρκας είπε δύο φορές «όχι» στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, που είδαν μάλιστα την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι, στην προσπάθεια του Βίστσα. Η Μπασακσεχίρ συνέχισε να βρίσκει χώρους στην άμυνα της Ένωσης, απειλώντας την εστία της ΑΕΚ με τον Ρομπίνιο αρχικά στο 22’ και στη συνέχεια στο 24’.

Η ΑΕΚ είχε προβλήματα αμυντικά με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να φτάσουν δύο ακόμα φορές κοντά στο γκολ πριν την ανάπαυλα, χωρίς, όμως επιτυχία. Αφού ο Μπάρκας είχε «απαντήσεις» σε κάθε τους προσπάθεια. Στο 41΄η ΑΕΚ έφτασε ξανά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Κλωναρίδης απέτυχε για δεύτερη φορά να νικήσει τον Γκιονούκ. Ο τερματοφύλακας της Μπασακσεχίρ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του 27χρονου άσου και έτσι το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ.

Ο ξέφρενος ρυθμός του πρώτου μέρους έδωσε τη θέση του σε ένα αργό τέμπο στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν ταχύτητα και τους προπονητές να κάνουν και κάποιες δοκιμές. Η Ένωση βελτίωσε την αμυντική της λειτουργία και έκλεισε καλύτερα τους χώρους, με την Μπασακσεχίρ να δυσκολεύεται στο δημιουργικό κομμάτι.

Από την άλλη και οι Κιτρινόμαυροι αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στο κέντρο, χωρίς κάτι ιδιαίτερο μπροστά από τις δύο εστίες. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η ΑΕΚ πίεσε για ένα γκολ, όμως στην πιο αξιόλογη στιγμή της, το σουτ του Παουλίνιο σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών της Μπασακσεχίρ. Με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μείνει στο 0-0.

ΑΕΚ (Μ. Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (27’ Σβάρνας), Λόπες (65’ Χουλτ), Σιμόες, Σιμάο (79’ Γαλανόπουλος), Βέρντε (65’ Λιβάγια), Ζεράλδες, Μάνταλος (65’ Ολιβέιρα), Κλωναρίδης (65’ Αλμπάνης)

Μπασακσεχίρ (Ο. Μπουρούκ, 4-2-3-1): Γκιουνόκ, Καϊσαρά, Πονκ, Σεντζού (80’ Ντεμίρ), Τεκντεμίρ, Βίστσα (80’ Τουράν), Μπέχιτς, Καχβετσί (72’ Βιεϊρά), Κριβελί, Γκούλμπραντσεν (71’ Φρέι), Ρομπίνιο (46’ Ντα Κόστα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments