Ελλάδα

Σεισμός Κρήτη: Καθησυχαστικός ο περιφερειάρχης – “Δεν υπάρχουν ζημιές”

Σεισμός Κρήτη: Καθησυχαστικός ο περιφερειάρχης – “Δεν υπάρχουν ζημιές”
Σεισμός Κρήτη: Η δήλωση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη στον ραδιοφωνικό αέρα. "Δεν υπάρχουν ζημιές", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σεισμός Κρήτη: Δηλώσεις με αφορμή το “χτύπημα” του Εγκέλαδου στο νησί, παραχώρησε ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, στον “αέρα” του ραδιοφωνικού σταθμού “Θέμα 104.6”. Ο περιφερειάρχης ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι ο σεισμός ήταν μικρής διάρκειας, έγινε αισθητός μεν στο Ηράκλειο αλλά δεν υπήρξε καμία ζημιά, ούτε στην πόλη, ούτε στα Ανώγεια. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε τα εξής: “Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές”.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Πυροσβεστικής στην περιφέρεια Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ανέφερε τα εξής: «Σε επαφή που είχαμε με τις τοπικές Αρχές στην περιοχή ανάμεσα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο που επικεντρώθηκε ο σεισμός, δεν υπήρξε κάποια πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά. Είμαστε όμως σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί οτιδήποτε».

Οι δηλώσεις του Ευθύμη Λέκκα

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός και σε νησιά του νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας (που μπορεί να αλλάξει) το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,3 Ρίχτερ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:40 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 31 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μίλησε για επιφανειακό σεισμό, που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. «Ήταν επιφανειακός σεισμός σε γνωστές ζώνες που διατρέχουν την Κρήτη από βορρά προς νότο», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Μέχρι στιγμής από τη σεισμική δόνηση δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς. Οπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr ο σεισμός έγινε αντιληπτός σε ολόκληρο το νησί μέχρι και το Νότιο Αιγαίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αντιληπτός μέχρι και στη Σαντορίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments