Πως Να

Πως να δείτε πότε παρουσιάζεστε στον στρατό

Πως να δείτε πότε παρουσιάζεστε στον στρατό
Δείτε με ένα κλικ πότε πρέπει να παρουσιαστείτε στον στρατό και σε ποια περιοχή.

Η στρατιωτική θητεία πρέπει να εκπληρωθεί από όλους τους άντρες που έχουν την απαιτούμενη ψυχική και σωματική υγεία. Η στρατονομία σε συνεργασία με την αστυνομία αποστέλλουν ένα χαρτί που ενημερώνει πότε και σε ποια περιοχή πρέπει να παρουσιαστεί ο στρατιώτης. Δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχουν καθυστερήσεις που μπορούν να επιφέρουν πρόστιμο στον ενδιαφερόμενο.

Υπάρχει ένας απλός τρόπος που μπορεί κάποιος να μάθει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για την θητεία του. Ο επίδοξος στρατιώτης θα πρέπει να μπει εδώ. Όταν μπει στο σάιτ της στρατολογίας θα του εμφανιστεί μια φόρμα με κάποια στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν. Το πρώτο που θα ζητηθεί είναι ο στρατολογικός αριθμός .Ο στρατιωτικός σου αριθμός (ΣΑ) αναγράφεται σε στρατολογικά έγγραφα που έχεις πιθανόν παραλάβει {αποδεικτικό κατάθεσης Δελτίου Απογραφής, Οδηγίες Αναβολής ή Απαλλαγής, Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, Σημείωμα Κατάταξης, άλλο έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας (ΣΥ)}. Σε περίπτωση που δεν έχεις στην κατοχή σου τέτοια έγγραφα, θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τη ΣΥ που ανήκεις.

Ακόμα πιο εύκολα μπορεί να δει κάποιος πότε θα καταταγεί χρισημοποιόντας το όνομα του και το ΑΦΜ. Τότε θα εμφανιστεί η σχετική καρτέλα που αναφέρει σε ποια ΕΣΟ έχει καταταγεί ο στρατιώτης και πότε θα πρέπει να παρουσιαστεί. Ωστόσο σε περίπτωση που θέλετε να μπείτε στον στρατό νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η στρατολογία αναφέρει τα εξής: ”

Ναι, εφόσον έχεις ενηλικιωθεί {συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας σου}. Για την κατάταξή σου απαιτείται αίτηση και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής σου ταυτότητας ή άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ακριβή ημερομηνία γέννησής σου. Σημείωση: Η ικανοποίηση του αιτήματός σου εξαρτάται από τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων.

Τι γίνεται σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε αναβολή

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους κάποιος δεν μπορεί να εκτελέσει εκείνη την περίοδο στην στρατιωτική του θητεία. Στο σάιτ της στρατολογίας υπάρχουν κάποιες χρήσιμες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Μερικά από αυτά υπάρχουν στο κείμενο που ακολουθεί.

  • Υπάρχει η δυνατότητα να στρατευθώ πριν την πρόσκληση της κλάσης μου; Τι δικαιολογητικά χρειάζονται;

Ναι, εφόσον έχεις ενηλικιωθεί {συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας σου}. Για την κατάταξή σου απαιτείται αίτηση και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής σου ταυτότητας ή άλλο επίσημο έγγραφο, που να αποδεικνύει την ακριβή ημερομηνία γέννησής σου. Σημείωση: Η ικανοποίηση του αιτήματός σου εξαρτάται από τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων.

Πότε δικαιούμαι αναβολή σπουδών και πόσο διαρκεί αυτή;

Αναβολή σπουδών δικαιούσαι εφόσον είσαι μαθητής ή σπουδαστής:

α. Λυκείων ή σχολείων δεύτερης ευκαιρίας ή Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του εικοστού πρώτου (21ου) έτους (έτος γεν. + 20)

β. ΙΕΚ ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων ή μαθητής «Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας» των ΕΠΑΛ ή Σ.Ε.Κ και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του εικοστού τέταρτου (24ου) έτους (έτος γεν. + 23)

γ. Ανώτερης ή ανώτατης σχολής για κύριες ή μεταπτυχιακές σπουδές και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του εικοστού όγδοου (28ου) έτους (έτος γεν. + 27)

δ. Για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του τριακοστού πρώτου (31ου) έτους (έτος γεν. + 30).

ε. Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, που εδρεύουν στην Ελλάδα και συμπράττουν με αναγνωρισμένα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του εικοστού έκτου (26ου ) έτους (έτος γεν. + 25).

Σημείωση: Δικαιούσαι παράταση της διάρκειας της αναβολής σου στην περίπτωση που εγγραφείς σε εκπαιδευτικό ίδρυμα ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας (πχ από Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ σε ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ΚΕΜΕ), καθώς και στην περίπτωση που, ενώ σου έχει χορηγηθεί αναβολή ως μαθητή Γενικού Λυκείου, εγγραφείς σε σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, Σχολές ΟΑΕΔ, Εσπερινά Λύκεια).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments