Αθλητισμός

Φεντερίκο Μακέντα: Οι πιέσεις για το συμβόλαιο και ο ρόλος του ατζέντη του

Φεντερίκο Μακέντα: Οι πιέσεις για το συμβόλαιο και ο ρόλος του ατζέντη του
Φεντερίκο Μακέντα: Ο Μίνο Ραϊόλα κάνει το... παιχνίδι του για τον Ιταλό φορ.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής έχει αρχίσει εξαιρετικά τη νέα σεζόν, πετώντας… φωτιές στις φιλικές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Ο Ιταλός φορ σκόραρε σε ματς όπως ο Άγιαξ και η Φέγενορντ, κάτι που προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων από το εξωτερικό. Ήδη έχουν βγει ορισμένες φήμες όσον αφορά συλλόγους από την Τουρκία, την Ιταλία αλλά και την Κεντρική Ευρώπη. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού έχουν καταστήσει σαφές ότι ο ποδοσφαιριστής δεν θα πωληθεί με ποσό μικρότερο του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Εξάλλου, το όνομα που διατηρεί ο παίκτης συν την απόδοσή του, που όσο περνά ο καιρός ανεβαίνει σε ποιότητα, δεν αφήνουν περιθώρια σε συλλόγους από το εξωτερικό στο να κάνουν προσφορές με… εξαψήφια ποσά.

Στο θέμα του Μακέντα, υπάρχει φυσικά και η εμπλοκή του μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα LiveSport στο σημερινό της δημοσίευμα βάζει στο τραπέζι μια άλλη πτυχή των… σκοπών του ατζέντη του Μακέντα, η οποία κρύβεται πίσω από τις προτάσεις αυτές. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει «ένας πιθανός στόχος για τον πελάτη του είναι να πετύχει αύξηση των αποδοχών του. Αυτό θα το πετύχει παρουσιάζοντας προτάσεις που δείχνουν ότι ο Μακέντα έχει πέραση στην αγορά και θα απαιτήσει νέο συμβόλαιο για τον Ιταλό στράικερ». Ωστόσο, ο Νίκος Νταμπίζας δεν «τσιμπάει» και θα προτείνει νέα συμφωνία όταν το κρίνει εκείνος σκόπιμο και όχι υπό την πίεση του ατζέντη του Μακέντα.

H στάση του Παναθηναϊκού στο θέμα του Μακέντα

Ο Ιταλός επιθετικός είναι από τους πιο ακριβούς παίκτες στη βιτρίνα του Παναθηναϊκού. Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν διάφορα σενάρια για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή. Το ένα θέλει να έγινε κρούση από ομάδα της αραβικής χερσονήσου και να απορρίφθηκε πριν καν έρθει επίσημη πρόταση, διότι τα ποσά που ακούγονται κυμαίνονταν από 300.000 έως 500.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός είχε ξεκαθαρίσει ότι με αυτό το ποσό δεν χρειάζεται καν να συζητήσει.

Καταρχάς, οι Νταμπίζας, Δώνης δεν θα ήθελαν να πουλήσουν τον Μακέντα, όμως, όλα είναι θέμα προσφοράς. Για να συναινέσουν στον μεγαλομέτοχο την παραχώρηση του βασικού φορ, θα πρέπει τα χρήματα να είναι τόσα που και στον σύλλογο θα προσφέρουν σημαντική ανάσα και θα είναι ικανά για τον αντικαταστάτη του. Ο Παναθηναϊκός, βέβαια, να σημειωθεί ότι ήδη αναζητεί έναν φορ. Δεν θα είναι, λοιπόν και το πιο απλό να μπει στη διαδικασία να ψάχνει με έναν μήνα μπροστά του δύο επιθετικούς. Όπως δεν είναι εύκολο να βρεις καλούς και συνάμα οικονομικούς φορ. Ο Μακέντα έχει νορμάλ συμβόλαιο, στις δυνατότητες του «τριφυλλιού» και για να μπορέσει να βρει έναν τουλάχιστον ισάξιο παίκτη ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει χρήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments