Lifestyle

Γιάννης Σμαραγδής: “Έτσι γλίτωσα από τη φυλακή” (vid)

Γιάννης Σμαραγδής: “Έτσι γλίτωσα από τη φυλακή” (vid)
Γιάννης Σμαραγδής: Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για τον άνθρωπο που τον γλίτωσε από τη φυλακή και αποκάλυψε το "δώρο" που του έκανε για την πράξη του αυτή.

Γιάννης Σμαραγδής: Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή #καλοκαιριnot ο γνωστός σκηνοθέτης. Ο ίδιος μίλησε για τα χρέη που δημιούργησε και παραλίγο να τον στείλουν στη φυλακή. Κάτι το οποίο δεν συνέβη καθώς η παρέμβαση ενός ανθρώπου κράτησε τον Σμαραγδή όρθιο. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι για να ευχαριστήσει τον άνθρωπο αυτόν για την πράξη του, τον έβαλε στους τίτλους της ταινίας “Καζαντζάκης”. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής:

“Πάντα ξέρεις αν μια ταινία θα έχει απολαβές ή όχι! Οι αρνητικές κριτικές δεν έκανα κακό στην ταινία, αλλά σε αυτούς που τις γράψανε. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που νομίζουν πως οι ταινίες είναι μοσχαράκια που τα βάζεις σε ένα τραπέζι και τα κόβεις. Το Harvard και το Mit στην Αμερική, έβαλαν και δεύτερη αίθουσα για να χωρέσουν ώστε να δουν την ταινία μου! Η γυναίκα μου είναι άγγελος και έχει φτερά που μου τα δανείζει για να κάνω τις ταινίες! Από χρήματα πάνω μου νομίζω πως έχω 5 ευρώ. Ευτυχώς που την οικονομική διαχείριση την κάνει η γυναίκα μου. Μέτα την ταινία “Χαβιάρι”, βρέθηκα με ένα τεράστιο χρέος περίπου εκατομμύριο! Γλίτωσα την φυλακή από την καλοσύνη ενός ανθρώπου! Ευγνωμονώ τον άνθρωπο που με γλύτωσε από την φυλακή! Τον έχω βάλει στους τίτλους της ταινίας “Καζαντζάκης”! Ετοιμάζω βιβλίο για το τι εμπόδια βρήκα για να κάνω την ταινία “Καζαντζάκης”.

Ο Γιάννης Σμαραγδής (Γωνίες Μαλεβιζίου Ηρακλείου, 25 Απριλίου 1946) είναι Έλληνας σκηνοθέτης. Μεγάλωσε στo Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία Δύο τρία πράγματα… (12’), η οποία βραβεύτηκε στην Ελλάδα και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει διδάξει ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σενάριο και σκηνοθεσία σε σχολές κινηματογράφου.

Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τα βιβλία Γεωγραφία του μη ορατού (1995), Καβάφης – λογοτεχνική μορφή του σεναρίου Καβάφης (1996) και το διήγημα Η ελαφίνα της πλατείας Χαλανδρίου (2006).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments