Αθλητισμός

Γκίντερ Μπένγκτσον: Πέθανε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ

Γκίντερ Μπένγκτσον: Πέθανε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ
Γκίντερ Μπένγκτσον: "Έφυγε" από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών ο Σουηδός παλαίμαχος προπονητής, ο οποίος είχε κάνει πέρασμα και από τους πάγκους των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Γκίντερ Μπένγκτσον: Θρήνος στο σουηδικό ποδόσφαιρο από την είδηση του θανάτου του άλλοτε προπονητή της Γκέτεμποργκ, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στη χώρα του, κατακτώντας το Κύπελλο UEFA του 1987, ενώ διατέλεσε επίσης και προπονητής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Ο Μπένγκτσον άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, με τα ΜΜΕ της χώρας του να κάνουν εκτενέστατα αφιερώματα στον άνθρωπο που οδήγησε τη Γκέτεμποργκ στην κατάκτηση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Γκίντερ Μπένγκτσον εξέδωσε ο Παναθηναϊκός. Ο εκλιπών είχε καθίσει στον πάγκο των “πρασίνων” από τον Ιανουάριο του 1988 έως τον Νοέμβριο του 1989, πανηγυρίζοντας τρία τρόπαια (2 Κύπελλα Ελλάδος και 1 Σούπερ Καπ) με το “τριφύλλι”. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Σουηδός διετέλεσε για μερικούς μήνες και προπονητής του ΠΑΟΚ, από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 1996.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε σχετικά στην ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Μπένγκτσον: “Ένας από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Gunder Bengtsson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Σουηδός εργάστηκε στο Τριφύλλι από τον Ιανουάριο του 1988 έως το Νοέμβριο του 1989. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ”.

Ο Μπένγκτσον άρχισε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή του Σβεν Γκόραν Έρικσον στη Γκέτεμποργκ, το 1982. Όταν ο Έρικσον έφυγε για τη Μπενφίκα, η διοίκηση του εμπιστεύτηκε το πόστο του πρώτου προπονητή. Τη διετία 1983-84 προπόνησε τη Βαλερένγκα, για να επιστρέψει το 1985 και να στεφθεί Κυπελλούχος Ευρώπης το 1987. Ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, η Φέγενορντ (1989-91) και πριν από το πέρασμα από τον ΠΑΟΚ (1996), ο εκλιπών είχε καθίσει μία τετραετία στον πάγκο της Έργκριτε (1992-96). Το 1997, ο Σουηδός πέρασε και από την Κύπρο για τον Απόλλωνα Λεμεσού, ολοκληρώνοντας την προπονητική του πορεία στη Μόλντε (2001-2003).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments