Ελλάδα

Ξάνθη: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού (pic)

Ξάνθη: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού (pic)
Ξάνθη: Κι ενώ οι περισσότερες περιοχές της χώρας "ψήθηκαν" από τον καύσωνα, στην Ξάνθη έπεσε χαλάζι.

Ξάνθη: Έχει ο καιρός… παράδοξα. Κατά τη διάρκεια των πρωινών και απογευματινών ωρών του Σαββάτου, 3 Αυγούστου, οι περισσότερες περιοχές της χώρας είχαν να αντιμετωπίσουν τον καυτό ήλιο, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ξάνθη όμως, κατά τις απογευματινές ώρες εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, έπεσε και χαλάζι το οποίο είχε μέγεθος φουντουκιού, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα xanthinea.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: “Το σκηνικό του καιρού από το μεσημέρι και μετά άλλαξε ξαφνικά με τα σύννεφα να κάνουν την εμφάνιση τους και τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Ακολούθησε χαλαζόπτωση μερικών λεπτών με το χαλάζι να θυμίζει σε μέγεθος φουντούκια ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστό το εάν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή”.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στη Βουλγαρία, στα σύνορα με τη Θράκη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να πλήττουν την περιοχή.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Πάντως, η ΕΜΥ είχε φροντίσει να προβλέψει την αλλαγή σκηνικού του καιρού στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Όπως ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα ήταν γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι υπήρχαν ενδείξεις για ανάπτυξη νεφώσεων και εκδήλωση πρόσκαιρων καταιγίδων οι οποίες κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Κάτι το οποίο και έγινε, με τους κατοίκους της Ξάνθης να βλέπουν τους ουρανούς να… ανοίγουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments