Ελλάδα

Σεισμός τώρα: “Ταρακουνήθηκε” η Κόρινθος

Σεισμός τώρα: “Ταρακουνήθηκε” η Κόρινθος
Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 3.6R σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κόρινθο.

Σεισμός τώρα: Δόνηση μεγέθους 3.6R σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο να αναφέρει ότι το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλοκάστρου, στον Κορινθιακό Κόλπο. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέφερε ότι εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Αναστάτωση στην Κάρπαθο

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κάρπαθο, το πρωί του Σαββάτου, αναστατώνοντας τους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν έντασης 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 71 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου σημειώθηκε στις 12:51 το μεσημέρι.

Στην Κάρπαθο βρισκόταν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε και “τιτίβισμα” στο Twitter για τον σεισμό, αναφέροντας: “Κουνηθήκαμε λίγο στην Κάρπαθο αλλά ενημερώθηκα πως ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές και τραυματισμοί. Μίλησα με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι με υποδέχθηκαν με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις προοπτικές του νησιού και της χώρας. Τους ευχαριστώ για τη φιλοξενία τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments