Ελλάδα

Μιχάλης Καραμαλάκης: «Προτεραιότητά μου οι μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο Σώμα»

Μιχάλης Καραμαλάκης: «Προτεραιότητά μου οι μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν νέα πνοή στο Σώμα»
Μιχάλης Καραμαλάκης: Ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις υπό τη νέα του ιδιότητα, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες.

Μιχάλης Καραμαλάκης: Έλαβε χώρα σήμερα, Δευτέρα, με κάθε επισημότητα η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώνει το παρών. Ο νέος αρχηγός, Μιχάλης Καραμαλάκης,  ευχαρίστησε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του και εξέφρασε τα αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι οραματίζεται μια σύγχρονη αστυνομία που θα προκύψει μέσα από μια δυναμική μεταρρύθμιση. «Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την ταυτόχρονη απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη, προσεγγίζοντάς τον ψηφιακά, να υφίσταται αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, αλλά και να απλοποιούνται μεθοδευμένα εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι «η επιτυχής διοικητική μεταρρύθμιση συνδέεται άρρηκτα και με την ορθή αξιοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», δηλαδή οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και ότι δέσμευσή του αποτελεί «η ηθική και εργασιακή επιβράβευση της βέλτιστης απόδοσης του προσωπικού και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας σε όλη την ιεραρχική κλίμακα».

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο καθοριστικό ρόλο της Αστυνομίας, σε εθνικό επίπεδο, με την «ολοκληρωμένη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, και η κατάρτιση στρατηγικών εθνικής ασφάλειας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας