Video

Αστυνομία: Με αυτόν τον τρόπο σκανάρει τις πινακίδες (vid)

Αστυνομία: Με αυτόν τον τρόπο σκανάρει τις πινακίδες (vid)
Η Αστυνομία έχει στα χέρια της ένα εντυπωσιακό σύστημα για να σκανάρει τις πινακίδες των ΙΧ.

Η Ελληνική αστυνομία έχει εξοπλιστεί με κάποια νέα σύγχρονα περιπολικά. Σε μερικά από αυτά έχει εγκατασταθεί το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων».

Συγκεκριμένα 50 από τα οχήματα της αστυνομίας έχουν αυτό το σύστημα. Κάποια από αυτά δεν φέρουν διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μπορούν εύκολα να κάνουν ξαφνικούς ελέγχους. Ο σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, ή αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες .

Αστυνομία: Εντυπωσιάζει το νέο σύστημα

Επιπλέον με αυτό το πρόγραμμα οι αστυνομικοί θα μπορούν εύκολα να μάθουν αν υπάρχουν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες , έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει ήδη εφαρμοστεί τα τελευταία τρία χρόνια από την Κυπριακή Αστυνομία. Μάλιστα με απόλυτη άνεση  έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω video, εξηγώντας το πως λειτουργεί.

Φυσικά, δεν έχουν γίνει γνωστές κάποιες λεπτομέρειες. Δεν θα μάθουμε δηλαδή ποια αυτοκίνητα της αστυνομία έχουν το συγκεκριμένα σύστημα. Αυτό γιατί ο σκοπό του εγχειρήματος είναι ο αιφνιδιασμός όσων έχουν κάνει παραβάσεις. Επίσης παραμένει άγνωστό το πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του συστήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments