Αθλητισμός

Μεχμέτ Οζκάν: Το ταλέντο του τουρκικού ποδοσφαίρου που εξετάζει ο Ολυμπιακός (vid)

Μεχμέτ Οζκάν: Το ταλέντο του τουρκικού ποδοσφαίρου που εξετάζει ο Ολυμπιακός (vid)
Μεχμέτ Οζκάν: Την περίπτωση του 20χρονου μέσου της Εσκισεχίσπορ εξετάζει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δηλώσεις του Κριστιάν Καρεμπέ.

Μεχμέτ Οζκάν: «Στην Τουρκία υπάρχουν πολύ καλοί νέοι παίκτες. Πολλά ταλέντα. Εμείς παρακολουθούμε μεταξύ άλλων τον Οζκάν της Εσκισεχίσπορ», τόνισε ο Κριστιάν Καρεμπέ στα τουρκικά ΜΜΕ.  Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν την περίπτωση του 20χρονου μέσου της τούρκικης ομάδας, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γειτονικής χώρας.

Ο Μεχμέτ Οζκάν γεννήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1998 στην Αντάνα, έχει ύψος1,75 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, ενώ μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις και ως κεντρικός χαφ. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αντάνα Γκετσεμπιρλιγκι και τον Ιανουάριο του 2016 εντάχθηκε στην Κ19 της Εσκισεχίσπορ. Το καλοκαίρι του 2017 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έκανε το ντεμπούτο του, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο παιχνίδι του Κυπέλλου κόντρα στην Ερτζινσανσπόρ.

Την πρώτη του χρονιά στην Εσκισεχίσπορ πραγματοποίησε 3 εμφανίσεις, καταγράφοντας 111 λεπτά συμμετοχής. Την περσινή σεζόν ήταν η χρονιά του. Μέσα από την προετοιμασία  κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βασικό σχήμα της τούρκικης ομάδας. Ο νεαρός μέσος από τότε δεν βγήκε από τη βασική 11άδα και πραγματοποίησε συνολικά 34 συμμετοχές, έχοντας 2 ασίστ σε 3.055 λεπτά συμμετοχής. Μέσα από τις εξαιρετικές του εμφανίσεις τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων της Τουρκίας, αλλά και του Ολυμπιακού, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, .

Ο Κριστιάν Καρεμπέ είχε αποκαλύψει με τον ίδιο τρόπο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ντάνιελ Ποντένσε. Τον Νοέμβριο του 2017 πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Champions League είχε αποκαλύψει σε πορτογαλικά ΜΜΕ την επιθυμία του να πάρει στο μεγάλο λιμάνι τον βραχύσωμο άσο. «Ίσως να έπαιρνα και να ήθελα τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Ένα χρόνο μετά ο Ποντένσε ήρθε στον Πειραιά και έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τους Ερυθρόλευκους.

Ο Μεχμέτ Οζκάν δεσμεύεται με την Εσκισεχίσπορ, μέχρι το καλοκαίρι του 2021, καθώς το 2018 οι δύο πλευρές επέκτειναν τη συνεργασία τους, ενώ το όνομά του βρίσκεται και στις μεταγραφικές λίστες των Γαλατάσαραϊ και Τραμπζονσπόρ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η Εσκισεχίρσπορ αξιώνει 1.000.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης για τον 20χρονο Τούρκο. Μάλιστα στο στρατόπεδο της τουρκικής ομάδας έχουν φτάσει μέχρι στιγμής 4 προτάσεις για την απόκτηση του Μεχμέτ Οζκάν, από Μπεσίκτας, Γαλατασαράι, Σεβίλλη και Στρασβούργο.

Παρακολουθήστε τον Μεχμέτ Οζκάν εν δράση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments