Αθλητισμός

Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2

Κραϊόβα – ΑΕΚ 0-2
Κραϊόβα - ΑΕΚ: Η ΑΕΚ έκανε μια μεστή εμφάνιση και με ηγέτη τον Μάρκο Λιβάγια πέρασε από την έδρα της Κραϊόβα (2-0) και ήδη σκέφτεται τον επόμενο αντίπαλο της στα προκριματικά του Europa League.

Κραϊόβα – ΑΕΚ: Τα play off του Europa League θα πρέπει να σκέφτεται ήδη η ΑΕΚ. Η «Ένωση», στο ντεμπούτο του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της, έκανε μια μεστή εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 της Κραϊόβα στην Ρουμανία, και πλέον η ρεβάνς του ΟΑΚΑ (15/8) αποτελεί σχεδόν τυπική διαδικασία. Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος μπήκε στην αναμέτρηση στο 39′, δημιούργησε το πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο επέλεξε να διατηρήσει το 4-2-3-1 που εφαρμόζει όλο αυτό το διάστημα, έχοντας τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνα και Χουλτ, στον άξονα τους Σιμόες, Σιμάο, στα άκρα τους Βέρντε, Μάνταλο και τον Ζεράλδες πίσω από τον Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, δίνοντας μπάλες στους παίκτες της Κραϊόβα και αδυνατώντας να γίνει δημιουργική. Οι Κιτρινόμαυροι έμοιαζαν νευρικοί, κάνοντας πολλά λάθη, ιδίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν οι Ρουμάνοι να πάρουν τον έλεγχο και σιγά-σιγά να γίνουν απειλητικοί.

Στο 15’ ο Μπάκου βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στον Μπάρκα. Αυτή η φάση έδειξε να «ξυπνά» κάπως την ΑΕΚ που στο 20’ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Ο Παουλίνιο έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, γύρισε στον Μάνταλο, όμως το πλασέ του αρχηγού της ΑΕΚ από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 38’ ο Καρντόσο αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αντικαθιστώντας τον Κλωναρίδη με τον Λιβάγια, καθώς ο πρώτος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ο Κροάτης μπήκε πάντως δυναμικά στο ματς, καταγράφοντας μια αξιόλογη τελική προσπάθεια πριν την ανάπαυλα. Χωρίς, ωστόσο, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Μάνταλος έδωσε τη λύση, «καθάρισε» ο Λιβάγια

Η ΑΕΚ μπήκε με διαφορετική νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Κιτρινόμαυροι ανέβασαν στροφές και έψαξαν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ένα γκολ, που θα έβαζε την πρόκριση σε ράγες. Η λύση ήρθε στο 60’ για την Ένωση, με τον Μάνταλο να δίνει τη λύση.

Ο Λιβάγια σέντραρε από δεξιά και ο αρχηγός της ΑΕΚ με κεφαλιά στην κίνηση έκανε το 0-1, δίνοντας στην ομάδα του Καρντόσο το προβάδισμα και φέρνοντας πλέον το ματς στα μέτρα του Δικεφάλου. Αυτό το γκολ ανάγκασε την Κραϊόβα να ανοιχτεί περισσότερο και να γίνει πιο επιθετική. Κάτι που έδωσε στην Ένωση χώρους προκειμένου να ψάξει και ένα δεύτερο γκολ, για να «καθαρίσει» πλέον την υπόθεση πρόκριση.

Ο Καρντόσο έριξε στο παιχνίδι και τον Ολιβέιρα αντί του Βέρντε, με την ΑΕΚ να γίνεται ακόμα πιο επιθετική. Αφού πλέον υπήρχαν σταθερά δύο παίκτες στην περιοχή των Ρουμάνων. Κάτι που έφερε αποτελέσματα λίγο πριν το φινάλε. Ο Λιβάγια τελείωσε υποδειγματικά μια αντεπίθεση των Κιτρινόμαυρων και με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 0-2 και στέλνοντας από σήμερα ουσιαστικά την ΑΕΚ, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο, 4-2-3-1): Μπάρκας, Παουλίνιο, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμόες, Σιμάο (82’ Κρίστισιτς), Βέρντε (64’ Ολιβέιρα), Ζεράλδες, Μάνταλος, Κλωναρίδης (39’ Λιβάγια)

Κραϊόβα (Κορνέλιου Παπουρά, 4-2-3-1): Πιλιατσέλι, Μπρικεάγκ, Άτσκα, Κέλιτς, Μπάνκου, Κικαλντάου, Ματέιου, Ιβάνοφ (66’ Κάκα), Βαταγκέλου, Ρομάν (73’ Φόρτες), Μπαρμπούτ (73’ Ιονίτα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments