Αθλητισμός

Μόλντε – Άρης: Ζόρικο ταξίδι στη Νορβηγία για τους «κίτρινους»

Μόλντε – Άρης: Ζόρικο ταξίδι στη Νορβηγία για τους «κίτρινους»
Μόλντε - Άρης: Τις βάσεις για την πρόκριση του στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Europa League θέλει να βάλει ο Άρης, που δοκιμάζεται σήμερα (7/8, 20:00) στην έδρα της Μόλντε.

Μόλντε – Άρης: Στο «Aker Stadion» της Νορβηγίας, όπου και θα αντιμετωπίσει την Μόλντε, δοκιμάζεται απόψε ο Άρης, που θέλει να βάλει γερές βάσεις για την πρόκριση του στον επόμενο γύρο των προκριματικών του Europa League. Ωστόσο, η πρωτοπόρος του νορβηγικού πρωταθλήματος μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν πρέπει να θεωρείται, αν και οι «κίτρινοι» έχουν δείξει πως αντέχουν στις δύσκολες καταστάσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Σάββας Παντελίδης, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τις εξέδρες, λόγω τιμωρίας ωστόσο έχει φροντίσει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του σε συνεργασία με τον βοηθό του, Άκη Βάβαλη, που θα βρίσκεται στον πάγκο.

Είναι σαφές πως η ψυχολογία στο στρατόπεδο του Άρη το τελευταίο διάστημα είναι στα ύψη, ειδικά μετά και την πρόκριση επί της ΑΕ Λεμεσού, η οποία ήρθε μάλιστα με νίκη μέσα στην Κύπρο. Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς σκορ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με το πέναλτι του Ντιγκινί στη ρεβάνς να δίνει την πρόκριση στους «κίτρινους».

Μόλντε – Άρης: Η πιθανή ενδεκάδα των «κιτρίνων»

Ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Άρη δεν αναμένονται, με τον Κουέστα να υπερασπίζεται την εστία του, τον Σούντγκρεν να αγωνίζεται σε ρόλο δεξιού μπακ και τον Κόρχουτ στην άλλη πλευρά, ενώ το δίδυμο Ρόουζ – Βέλεθ δεν σπάει στα στόπερ. Στα χαφ, οι Μπάσα και Ματίγια φαίνεται πως έχουν σίγουρες τις θέσεις τους, όπως και ο Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ντιγκινί να κινείται σε ρόλο αριστερού εξτρέμ. Μια θέση παίζεται στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ανάμεσα στον -ετοιμοπόλεμο πλέον- Λάρσον και τον Φετφατζίδη, ενώ ίσως μείνει στον πάγκο ο Τόνσο για να ξεκινήσει ο Νίκο Μαρτίνες, εφόσον ο Παντελίδης επιλέξει να θωρακίσει περισσότερο τα μετόπισθεν.

Από την άλλη, η Μόλντε η οποία μετά το πέρας 17 αγώνων στο νορβηγικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή με 36 βαθμούς (11-3-3 και 39-16 τέρματα), στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην επιθετική της γραμμή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ως τρεις παίκτες της ομάδας του Έρλινγκ Μόε φιγουράρουν στη λίστα των πρώτων σκόρερ, με τον αριστερό εξτρέμ Όζι Ομοϊχουάνφο να έχει φτάσει τα 10 γκολ, τον μεσοεπιθετικό Μάγκνους Έικρεμ να είναι στα 9 και τον φορ Λέκε Τζέιμς στα 7!

Μόλντε – Άρης: Τι έκανε η αντίπαλος του Άρη

Για να βρεθεί στον δρόμο του Άρη, η Μόλντε απέκλεισε στον α’ προκριματικό γύρο του Europa League την ισλανδική KR Ρέικιαβικ (7-1 εντός, 0-0 εκτός) και στον β’ προκριματικό την Τσουκαρίτσκι από τη Σερβία (0-0 εντός, 1-3 εκτός). Ο Μόε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-2-3-1: Ο Κράνιτς θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Χάραλντσαϊντ στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χάουγκεν στο αριστερό, με τους Μπιόρνμπακ και Γκάμπριελσεν (ή Φόρεν) να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Άουρσνες και Χουσαϊν (ή Έλινγκσεν) θα είναι τα δυο χαφ ενώ πίσω από τον προωθημένο Τζέιμς θα ξεκινήσουν – από δεξιά προς τα αριστερά – οι Χέσταντ, Έκρεμ και Ομοϊχουάνφο.

Υπενθυμίζεται πως όποια από τις δύο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League θα βρει μπροστά της τον νικητή του ζευγαριού Παρτιζάν Βελιγραδίου – Μαλάτιασπορ (22/8 στη Σερβία ή στην Τουρκία το πρώτο ματς, στις 29 ο επαναληπτικός). Διαιτητής της αναμέτρησης στο «Aker Stadion» θα είναι ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ματέο Πασέρι, Βαλεντίνο Φιορίτο, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο, επίσης Ιταλός, Τζιαμπάολο Καλβαρέζε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments