Αθλητισμός

Μπεσίκτας – Παναθηναϊκός 2-2

Μπεσίκτας – Παναθηναϊκός 2-2
Μπεσίκτας – Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αντέδρασε στο δεύτερο και πήρε την ισοπαλία μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Μπεσίκτας – Παναθηναϊκός: Με συνταγή… Γαλατασαράι η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μπεσίκτας, με τον Δημήτρη Κουρμπέλη να μένει στον πάγκο. Ο Διούδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, οι Κολοβέτσιος – Πούγγουρας τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τους Δώνη, Ζαχίντ και Κολοβό στον άξονα και τους Χατζηγιοβάνη – Χατζηθεοδωρίδη στηρίγματα του Μακέντα.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε η πρόθεση των παικτών της Μπεσίκτας να πιέσουν και να οδηγήσουν την πράσινη άμυνα στο εύκολο λάθος. Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο πέμπτο λεπτό, με τον Νάιρ να βλέπει το πλασέ του να καταλήγει στο δοκάρι, ανοίγοντας εν τέλει το σκορ στο 12ο λεπτό, με τον Σεκτσίν να σκοράρει με άνεση πλασάροντας τον Διούδη έπειτα από αντεπίθεση. Το γκολ αφύπνισε τους παίκτες του Δώνη που στο πρώτο τέταρτο του ματς αρκούνταν στο να αμύνονται, δίχως να καταγράφουν τελική.

Η πρώτη προσπάθεια απειλής για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 19ο λεπτό. Ο Χατζηγιοβάνης έλαβε την ωραία μπαλιά του Γιόχανσον και συνέκλινε από τα αριστερά σουτάροντας με το δεξί, μια προσπάθεια που βρήκε στο δεξί δοκάρι της Μπεσίκτας. Ο Παναθηναϊκός έχει φέρει σε μια ισορροπία το ματς, δίχως όμως να απειλεί με αξιώσεις για την ισοφάριση, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Στο 38′ έπειτα από γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ο Οκτάι με σουτ εκτός περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον Διούδη.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι «πράσινοι» έγιναν πιο απειλητικοί ψάχνοντας ένα γκολ για να… ξαναμπούν στο ματς, χάνοντας ευκαιρία με τον Ινσούα στο 41′ (σουτ από το ύψος της περιοχής, από τα αριστερά που κατέληξε άουτ) και βλέποντας τον διαιτητή να ακυρώνει (λανθασμένα) ως οφσάιντ το τελείωμα του Μακέντα.

Βλέποντας ότι η τριάδα Κολοβού – Δώνη – Ζαχίντ δεν αποδίδει καλά, ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, περνώντας τον Κουρμπέλη στη θέση του Κολοβού και τον Νούνες στη θέση του Κολοβέτσιου, αλλάζοντας επίσης και κίπερ, με τον Κότσαρη να παίρνει τη θέση του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά και μάλιστα θα μπορούσε κάλλιστα να σκοράρει, αλλά ο Μακέντα δεν εκμεταλλεύτηκε τις πάσες του Ζαχίντ (48′) και του Νούνες (55′) χάνοντας ισάριθμα τετ α τετ.

Στο 61′, ο Δώνης αποφάσισε να ρίξει στο ματς τους Μολό και Καμπετσή, αντί των Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη και ένα λεπτό αργότερα, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που άξιζε από το πρώτο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ινσούα έβαλε την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Χρήστο Δώνη, ο οποίος από θέση φορ μείωσε σε 2-1 για τους πράσινους (62′). Και για τον Δώνη, η… βραδιά δεν τελείωσε εκεί. Στο 80ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πάσα του Ζαχίντ και δεν λάθεψε ούτε τη δεύτερη φορά που βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Μπεσίκτας, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Δύο λεπτά αργότερα, πέρασε στο παιχνίδι ο Κόναν στη θέση του Μακέντα, με τον Θεοχάρη να αντικαθιστά τον σκόρερ των δύο πράσινων γκολ, Χρήστο Δώνη και τον Βέργο να μπαίνει αντί του Ζαχίντ. Το 2-2 έμεινε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες των πρασίνων για την ολική ανατροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments