Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο

Φωτιά τώρα: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο
Φωτιά τώρα: Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί η φωτιά στην Ελαφόνησο.

Φωτιά τώρα: Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης για την Ελαφόνησο. Η φωτιά που έπληξε από χθες την περιοχή, αναζωπυρώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με συνέπεια η φωτιά να έχει πάρει έκταση. . Μπορεί χθες να ήταν η φωτιά σε ύφεση, ωστόσο ένα μέτωπο δεν έχει σβήσει και έχει γίνει ιδιαίτερα απειλητικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι φλόγες πέρασαν μέσα από σπίτια σε κάποιους οικισμούς, ενώ εκκενώθηκε και πάλι το κάμπινγκ του νησιού και κάποια ξενοδοχεία. Ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Παναγιά. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή έχουν ενισχυθεί. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτη.

Πλέον, στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στην Ελαφόνησο συμμετέχουν: 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 2 αεροπλάνα, 2 PZL, 5 ελικόπτερα κι 1 ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος, καθώς κι 1 ερπυστριοφόρο και 2 μηχανήματα έργου του στρατού, 4 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρα. Η φωτιά των τελευταίων δυο ημερών έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο νησί καθώς έχει καεί το 1/4 της έκτασής του. Τεράστια είναι η ζημιά που έχουν υποστεί οι μελισσοκόμοι.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός. Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Στο νησί μετέβη εσπευσμένα με ελικόπτερο στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments